Tämä ruotsalaisklassikko on saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan. Se toimii hyvin voileipäpöydässä, lounaana tai myöskin yöpalana – koska se sopii niin hyvin yhteen oluen ja snapsin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 6 perunaa
- 20 anjovisfileetä
- 2 keltasipulia
- voita vuokaan
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja suikaloi perunat tulitikunkokoisiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita sen pohjalle puolet perunasuikaleista. Peitä anjovisfileillä, säästä liemi. Laita päälle sipuli ja loput perunatikuista.
2. Pakkaa vuoan aineksia hieman kokoon, kaada päälle anjovisliemi ja ripottele päälle korppujauhoja. Kaada päälle kerma ja paista uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!