Janzonin kiusaus

Tämä ruotsalaisklassikko on saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan. Se toimii hyvin voileipäpöydässä, lounaana tai myöskin yöpalana – koska se sopii niin hyvin yhteen oluen ja snapsin kera.

Neljälle

  • 6 perunaa
  • 20 anjovisfileetä
  • 2 keltasipulia
  • voita vuokaan
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja suikaloi perunat tulitikunkokoisiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita sen pohjalle puolet perunasuikaleista. Peitä anjovisfileillä, säästä liemi. Laita päälle sipuli ja loput perunatikuista.

2. Pakkaa vuoan aineksia hieman kokoon, kaada päälle anjovisliemi ja ripottele päälle korppujauhoja. Kaada päälle kerma ja paista uunissa 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.