Janzonin kiusaus
Tämä ruotsalaisklassikko on saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan. Se toimii hyvin voileipäpöydässä, lounaana tai myöskin yöpalana – koska se sopii niin hyvin yhteen oluen ja snapsin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 6 perunaa
- 20 anjovisfileetä
- 2 keltasipulia
- voita vuokaan
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja suikaloi perunat tulitikunkokoisiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita sen pohjalle puolet perunasuikaleista. Peitä anjovisfileillä, säästä liemi. Laita päälle sipuli ja loput perunatikuista.
2. Pakkaa vuoan aineksia hieman kokoon, kaada päälle anjovisliemi ja ripottele päälle korppujauhoja. Kaada päälle kerma ja paista uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka