Janssoninkiusaus
Tämä alunperin ruotsalainen, suosittu lounas ja yöpala on luultavasti saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan, joka vaikutti 1800-luvun lopulla. Janssoninkiusauksen kyytipojaksi sopivat näkkileipä voimakkaan juuston kera sekä olut ja snapsi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 raakaa perunaa
- 1 keltasipuli
- 125 g anjovisfileitä
- pippuria
- 3 dl kermaa
- korppujauhoja
- voita
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja anjovisfileitä, pippuroi kerrosten välillä.
2. Kaada kerma ja anjovisliemi vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele muutamalla voinokareella.
3. Paista 200 asteessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarvittaessa valele päälle lisää kermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa