Janssoninkiusaus
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657942/landscape16_9/515/290/f75c6109c715a888ccdf97794a7d25dc/hQ/899582-400.jpg)
Tämä alunperin ruotsalainen, suosittu lounas ja yöpala on luultavasti saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan, joka vaikutti 1800-luvun lopulla. Janssoninkiusauksen kyytipojaksi sopivat näkkileipä voimakkaan juuston kera sekä olut ja snapsi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 raakaa perunaa
- 1 keltasipuli
- 125 g anjovisfileitä
- pippuria
- 3 dl kermaa
- korppujauhoja
- voita
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat ja sipuli hienosti. Lado uuninkestävään vuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja anjovisfileitä, pippuroi kerrosten välillä.
2. Kaada kerma ja anjovisliemi vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele muutamalla voinokareella.
3. Paista 200 asteessa uunissa n. 45 minuuttia. Tarvittaessa valele päälle lisää kermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka