Janssoninkiusaus anjovisfileellä
Janssoninkiusaus sopii kiistattomasti niin tavalliseksi arkiruoaksi kuin illanistujaisten suolapalaksikin - suun kostukkeen maistuvat tällöin olut ja snapsit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 6 perunaa
- 20 anjovisfileetä
- 2 sipulia
- voita vuoan voiteluun
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori sipulit ja perunat. Leikkaa sipuli renkaiksi ja perunat tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja leitä pohjalle puolet perunasuikaleista. Peitä perunat anjovisfileillä, säästä liemi. Levitä anjovisten päälle sipulirenkaita ja jäljelle jääneet perunat.
2. Painele ainekset vuoassa hieman tiiviimmäksi, kaada päälle anjovisliemi ja ripottele pinnalle korppujauhot. Kaada kiusauksen pinnalle kerma ja pane paistumaan uuniin 45 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti