Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jänispaté

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän pateen voi nostaa pöytään syystä ylpeänä. Se maistuu erinomaisen hyvältä hillottujen kantarellien kera.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 250 g jäniksenliha karkeasti jauhettuna
  • 100 g suolattua siansivua jauhettuna
  • 200 g ihraa jauhettuna
  • 100 g ihraa pieninä kuutioina
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl punaviiniä
  • 1 rkl konjakkia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Vuokaan

  • pieniä oksia tuoretta rosmariinia
  • pekoniviipaleita

Tarjoiluun

  • hillottuja kantarelleja

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 90-asteiseksi. Laita rosmariininoksia litran vetoisen uunivuoan pohjalle. Vuoraa vuoka pekoniviipaleilla.

2. Sekoita keskenään jäniksenliha, suolasivu, molemmat ihrat ja kerma. Riko munat joukkoon yksi kerrallaan sekoittaen ja lisää viini, konjakki, suola ja pippuri edelleen sekoittaen. Paista pieni koenokare paistinpannussa, maista ja mausta lisää, jos on tarpeen. Lisää viiniä, jos seos tuntuu liian paksulta ja raskaalta. Kaada seos vuokaan aivan reunaan asti ja peitä pekoniviipaleilla. Paista vesihauteessa uunissa noin 2 tuntia. Kokeile tikulla, että pateeseos on hyytynyt.

3. Laita esim. leikkuulauta lämpimän vuoan päälle ja paino laudan päälle. Jäähdytä patee ja pane sitten seuraavaan päivään jääkaappiin. Tarjoile mielellään hillottujen kantarellien kanssa.

Lisää aiheesta:

Joulun maksapasteijaKaurispaisti punaviinikastikkeellaRiistapata kantarellien keraItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteijaKananmaksamousse
PateeJänistäAlkuruoatGluteenitonRiistakausiSienisatoLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee