Jambalaya New Orleansin tapaan
Tämä cajunresepti on sangen lähellä alkuperäistä, mutta on täysin sallittua improvisoida oman halun mukaan. Jambalayaan voi myös mainiosti käyttää tähteeksi jäänyttä lihaa tai lintua ja vain lisätä äyriäisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
8 hengelle
- 8 broilerin koipireisipalaa
- 140 g pekonia
- 400 g tulista makkaraa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 100 g vihreitä chilipalkoja
- 2 tl chilijauhetta
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl maustepippuria murskattuna
- 2 tl oreganoa
- 2 tl timjamia
- 4 laakerinlehteä
- 8 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1/2 varsiselleri
- 2 punaista paprikaa
- 2 vihreää paprikaa
- 1 l kanalientä
- 500 g simpukoita kuorineen
- 1 kg keitettyjä rapuja ja niiden lientä
- tilkka kasviöljyä
Valmistusohje
1. Kuutioi pekoni, leikkaa makkara lanteiksi, kuori ja silppua sipuli. Halkaise chilit pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palot. Paista pekonikuutiot ja broilerinpalat kullanruskeiksi isossa kuivassa rautapadassa. Lisää makkara, sipuli ja chilisilppu, mausta chili- ja paprikapulverilla, pippurilla, oreganolla, timjamilla ja laakerinlehdillä. Paista 5-10 minuuttia korkealla lämmöllä, sekoittele, älä polta pohjaan. Purista valkosipulinkynnet sekaan.
2. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi yksi punainen ja yksi vihreä paprika. Loput paprikat käytetään myöhemmin. Lisää riisit pataan ja paista viisi minuuttia. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää selleri sekä paprikakuutiot ja lopuksi kanaliemi. Peitä pata kannella, anna keitoksen kiehahtaa ja alenna sitten lämpöä. Hauduta hiljaa noin 40 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin, etteivät ainekset pala pohjaan.
3. Kuutioi loput paprikat. Harjaa ja huuhdo simpukat. Tarkista, että ne ovat eläviä. Jos pöytään kopautettu simpukka ei sulkeudu, heitä se pois. Keitä simpukat rapuliemessä. Ne simpukat, jotka eivät keitettäessä avaudu, on myös heitettävä pois. Freesaa valutettuja rapuja tilkassa öljyä yhdessä paprikakuutioiden kanssa. Koristele jambalayapata niillä ja simpukoilla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa