Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jambalaya broilerista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

16 annosta

  • 2 grillatun broilerin liha
  • 10 pekoniviipaletta
  • 800 g keitettyä kinkkua
  • 12 kabanossimakkaraa
  • 1 kg kuorittuja katkarapuja
  • 1 kg riisiä
  • 4 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 4 paprikaa, punaisia ja vihreitä
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 laakerinlehteä
  • 12 kokonaista valkopippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl cayennepippuria
  • 2 litraa kanalientä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipulit ja porkkanat. Viipaloi paprikat ja selleri. Paloittele tomaatit, säästä niiden liemi. Suikaloi pekoni. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi ja makkara sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuullota pekoni kevyesti isossa padassa. Lisää sipuli, porkkana ja paprika ja kuullota vielä muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää tomaatit liemineen. Mausta oreganolla, timjamilla, neilikalla ja cayennepippurilla. Sekoita.

2. Lisää mukaan riisi, sekoita ja kaada päälle kanaliemi. Lisää laakerinlehdet ja valkopippurit ja anna padan hautua kannen alla 20 minuuttia. Lisää 10 minuutin kuluttua mukaan makkara ja kinkku.

Jambalaya on tunnettu cajun-ruoka Louisianasta USA:sta. Ruoalle on ominaista broilerin, lihan ja äyriäisten sekoitus sekä sellerin ja vihreän paprikan maku. Tämä on oivallista tarjottavaa, kun syöjiä on monta: reseptistä riittää 16 hengelle.

3. Paloittele broilerinliha ja silppua persilja. Kun keittoajasta on jäljellä 5 minuuttia, on aika lisätä herneet, broileri ja katkaravut. Ripottele padan pinnalle persiljasilppua.

Lisää aiheesta:

Savukinkkuinen jambalayaKikherne- ja lammaspataCoq au vinPapu-linssicurryKlassinen paella ValencianaJambalaya New Orleansin tapaan
PaellaPastat ja nuudelitLiharuokaGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera