Jäätelön ihanat lisäkkeet
Vaniljajäätelö kaipaa joskus vähän uudistusta. Tässä muutama ehdotus mansikkahillon tai suklaakastikkeen tilalle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Suklaalisä
- 30 g suklaata
- 1/2 dl kermaa
Kolalisä
- 8 kpl kermakola-makeista
- 1/2 dl kermaa
Pähkinälisä
- 1/2 pähkinöitä
- 1/2 dl rusinoita
- 5 kuivattua aprikoosia
Marjalisä
- 1 dl marjoja
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Suklaa- ja kolalisä: Sulata pala suklaata tai kourallinen kolakarkkeja kuumassa maidossa tai kermassa. Sekoita, kunnes sulaneet.
3. Pähkinälisä: paahda pähkinöitä pari minuuttia uunissa. Rouhi ne karkeasti ja sekoita rusinoiden sekä suikaloitujen aprikoosien kanssa.
3. Marjalisä: marjat, kuten vadelmat, mustikat, mansikat maistuvat upeilta, kun ne kuumentaa vesitilkan ja sokerin kanssa kattilassa. Kaada kuumat marjat kylmän jäätelön päälle. Herkuttele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan