Jäätelöä vadelmilla ja karhunvatukoilla
Jos sinulla on jäätelökone, voit valmistaa tämän herkullisen vaniljajäätelön helposti kotona. Tarvitset myös lämpömittarin. Jäätelön kanssa sopivat tuoreet marjat.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 vaniljatanko
- 5 dl kermaa
- 2 ½ dl maitoa
- 4 munankeltuaista
- 2 ¼ dl sokeria
Tarjoiluun
- tuoreita vadelmia
- tuoreita karhunvatukoita
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Keitä kerma, maito ja vaniljatanko. Anna vetäytyä hetki. Nosta sitten vaniljatanko kattilasta ja raaputa siemenet takaisin kermamaitoon.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermamaito ja kuumenna 82-asteiseksi. Anna jäähtyä, valmista sitten jäätelö jäätelökoneessa.
3. Asettele jäätelö annosmaljoihin, koristele tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti