Jäätelöä ja hedelmiä
Tuiki tavallisesta jäätelöstä tulee juhlava jälkiruoka hedelmien ja pähkinöiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 omena
- 1 päärynä
- 1 banaani
- 1 lohko papaijaa
- 6 tuoretta mansikkaa
- 2 rkl limemehua
- 1 tl raakaruokosokeria
- ½ vaniljatanko
- tuoreita mintunlehtiä
Tarjoiluun
- 4 jäätelöpalloa
- 8 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele hedelmät. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siitä siemenet.
2. Sekoita limemehu, sokeri ja vaniljansiemenet. Kääntele seos hedelmiin yhdessä mintunlehtien kanssa. Laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Asettele hedelmät lautasille, laita jäätelöpallo jokaiselle lautaselle ja ripottele päälle saksanpähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella