Jäätelöä ja hedelmiä

Tuiki tavallisesta jäätelöstä tulee juhlava jälkiruoka hedelmien ja pähkinöiden kanssa.

Neljälle

  • 1 omena
  • 1 päärynä
  • 1 banaani
  • 1 lohko papaijaa
  • 6 tuoretta mansikkaa
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl raakaruokosokeria
  • ½ vaniljatanko
  • tuoreita mintunlehtiä

Tarjoiluun

  • 4 jäätelöpalloa
  • 8 saksanpähkinää

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele hedelmät. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siitä siemenet.

2. Sekoita limemehu, sokeri ja vaniljansiemenet. Kääntele seos hedelmiin yhdessä mintunlehtien kanssa. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Asettele hedelmät lautasille, laita jäätelöpallo jokaiselle lautaselle ja ripottele päälle saksanpähkinät.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.