Jäätelöä ja hedelmiä
Tuiki tavallisesta jäätelöstä tulee juhlava jälkiruoka hedelmien ja pähkinöiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 omena
- 1 päärynä
- 1 banaani
- 1 lohko papaijaa
- 6 tuoretta mansikkaa
- 2 rkl limemehua
- 1 tl raakaruokosokeria
- ½ vaniljatanko
- tuoreita mintunlehtiä
Tarjoiluun
- 4 jäätelöpalloa
- 8 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele hedelmät. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siitä siemenet.
2. Sekoita limemehu, sokeri ja vaniljansiemenet. Kääntele seos hedelmiin yhdessä mintunlehtien kanssa. Laita kylmään tarjoiluun asti.
3. Asettele hedelmät lautasille, laita jäätelöpallo jokaiselle lautaselle ja ripottele päälle saksanpähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan