Jaanan ohut porsaankylkipaisti mustaherukkakastikkeella

Tämä on eräs yksinkertaisimmista kylkipaistiruoista, joita voit valmistaa. Maku on ihana, eikä lainkaan suhteessa tehdyn työn määrään; älä kerro vieraillesi, kuinka helppoa ruoan valmistaminen oli! Keitetyt perunat ja porkkanaraaste maistuvat hyviltä lisukkeina.

Neljälle

  • 1 kg porsaankylkipaistia
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl mustaherukkahyytelöä
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 dl makeaa sinappia

Valmistusohje

1. Sulata sinappi ja mustaherukkahyytelö hitaasti kattilassa miedolla lämmöllä. Hiero lihaan suolaa ja valkopippuria ja penslaa mustaherukkakastikkeella joka puolelta.

2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti jos paisti on paksu, ohuemmalle riittää 30 minuuttia. Laita ensin luupuoli ylöspäin ja käännä, kun puolet ajasta on kulunut. Penslaa kastikkeella muutama kerta. Kun lihat irtoavat luista tai lihan sisälämpötila on 85 astetta, paisti on valmis.

3. Leikkaa kylkipaisti niin että jokaisen lihapalan keskellä on luu. Tarjoile lopun mustaherukkakastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!