Jaanan ohut porsaankylkipaisti mustaherukkakastikkeella
Tämä on eräs yksinkertaisimmista kylkipaistiruoista, joita voit valmistaa. Maku on ihana, eikä lainkaan suhteessa tehdyn työn määrään; älä kerro vieraillesi, kuinka helppoa ruoan valmistaminen oli! Keitetyt perunat ja porkkanaraaste maistuvat hyviltä lisukkeina.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg porsaankylkipaistia
- 2 tl suolaa
- 2 dl mustaherukkahyytelöä
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 2 dl makeaa sinappia
Valmistusohje
1. Sulata sinappi ja mustaherukkahyytelö hitaasti kattilassa miedolla lämmöllä. Hiero lihaan suolaa ja valkopippuria ja penslaa mustaherukkakastikkeella joka puolelta.
2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti jos paisti on paksu, ohuemmalle riittää 30 minuuttia. Laita ensin luupuoli ylöspäin ja käännä, kun puolet ajasta on kulunut. Penslaa kastikkeella muutama kerta. Kun lihat irtoavat luista tai lihan sisälämpötila on 85 astetta, paisti on valmis.
3. Leikkaa kylkipaisti niin että jokaisen lihapalan keskellä on luu. Tarjoile lopun mustaherukkakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut