Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 400 g rasvaista sianlihaa, lapaa tai selkää
  • 100 g naudanlihaa
  • ½ kg raakoja perunoita
  • 1 karkeasti hienonnettu punasipuli
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 ½ m suolta
  • meiramia ja timjamia
  • lankaa sitomiseen
  • suolaa

Sinappikastike

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • karkeaa sinappia

Valmistusohje

1. Makkara: Leikkaa kuoritut perunat paloiksi ja jauha lihamyllyssä yhdessä lihan ja sipulin kanssa. Lisää suola, pippuri, sokeri, meirami, timjami ja perunajauhot ja sekoita hyvin. Paista pieni koepala ja maista. Täytä halutun kokoisia makkaroita suoleen, solmi päät yhteen sidelangalla. Pistele makkaroihin reikiä haarukalla, suolaa ja laita jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä keitä makkaroita varovaisesti n. 20 minuuttia. Nosta ne kattilasta ja anna levätä muutama minuutti ennen tarjoilua.

2. Sinappikastike: Sulata 2 rkl voita kattilassa ja lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Käännä levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia, välillä sekoittaen jottei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää samalla sekoittaen 5 dl maitoa sekä suolaa ja valkopippuria. Anna poreilla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta karkealla sinapilla.

Makkara saa levätä jääkaapissa yön yli ennen kuin sitä keitetään 20 minuutin ajan. Lenkki tarjoillaan karkean sinappikastikkeen, tuoreiden yrttien sekä keitettyjen juuresten kera.

3. Kuori ja leikkaa juureksia paloiksi, esimerkiksi porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, naurista, purjoa, lehtiselleriä, kyssäkaalia, perunaa, retiisejä, ruusukaalia, punasipulia, keltasipulia ym. Keitä kasvikset pehmeiksi.

Lisää aiheesta:

Naudanpaistia liemessäCassoulet valkoisilla pavuillaPerinteinen hapanpaistiIsoäidin marinoitu naudanpaistiHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessaTurkkilaiset kebab-vartaat
Keitetty makkaraKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hanhenmaksamakkara

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Joulumakkara

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulumausteinen makkara

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitetyt makkarat