Mainos
Mainos

Makkara saa levätä jääkaapissa yön yli ennen kuin sitä keitetään 20 minuutin ajan. Lenkki tarjoillaan karkean sinappikastikkeen, tuoreiden yrttien sekä keitettyjen juuresten kera.

Neljälle

  • 400 g rasvaista sianlihaa, lapaa tai selkää
  • 100 g naudanlihaa
  • ½ kg raakoja perunoita
  • 1 karkeasti hienonnettu punasipuli
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 ½ m suolta
  • meiramia ja timjamia
  • lankaa sitomiseen
  • suolaa

Sinappikastike

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 5 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • karkeaa sinappia

Valmistusohje

1. Makkara: Leikkaa kuoritut perunat paloiksi ja jauha lihamyllyssä yhdessä lihan ja sipulin kanssa. Lisää suola, pippuri, sokeri, meirami, timjami ja perunajauhot ja sekoita hyvin. Paista pieni koepala ja maista. Täytä halutun kokoisia makkaroita suoleen, solmi päät yhteen sidelangalla. Pistele makkaroihin reikiä haarukalla, suolaa ja laita jääkaappiin yöksi. Seuraavana päivänä keitä makkaroita varovaisesti n. 20 minuuttia. Nosta ne kattilasta ja anna levätä muutama minuutti ennen tarjoilua.

2. Sinappikastike: Sulata 2 rkl voita kattilassa ja lisää 4 rkl vehnäjauhoja. Käännä levy pois päältä ja anna seoksen vetäytyä pari minuuttia, välillä sekoittaen jottei seos ruskistu tai pala pohjaan. Lisää samalla sekoittaen 5 dl maitoa sekä suolaa ja valkopippuria. Anna poreilla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta karkealla sinapilla.

3. Kuori ja leikkaa juureksia paloiksi, esimerkiksi porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, naurista, purjoa, lehtiselleriä, kyssäkaalia, perunaa, retiisejä, ruusukaalia, punasipulia, keltasipulia ym. Keitä kasvikset pehmeiksi.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.