Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialaista kanaa mehevällä tomaattikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile mehevä kana sahramikuskusin ja wokattujen kasvisten kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 grillattua broileria (itsegrillattuja tai kaupasta ostettuja)
  • 2 pkt paseerattua tomaattia
  • 1 puna- tai keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • sweet chili -kastiketta
  • suolaa ja pippuria

Gremolata

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 nippu hienonnettua persiljaa
  • 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä

Kuskus

  • 4 dl kuskusia
  • 4 dl kanalientä
  • 1 pkt sahramia
  • 1 suikaloitu paprika
  • 1 suikaloitu pala purjoa tai kesäkurpitsaa

Valmistusohje

1. Aloita ”takaperin” kuskuksesta. Kuumenna vesi ja sahrami kiehuvaksi, kaada liemi kuskusryyneille. Anna kuskusin turvota 10-15 minuuttia ja kuumenna sitten uudestaan, sekoita kuskus ilmavaksi haarukalla ja lisää mielellään nokare voita.

2. Wokkaa tai paista vihannekset ja sekoita ne kuskusiin. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Raasta sitruunankuori, sekoita gremolata.

4. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi ja lämmitä ne uunissa.

5. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista pehmeiksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää paseeratut tomaatit ja mausta rippusella sokeria, suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla sekä tipalla sweet chili -kastiketta.

6. Kaada kuuma tomaattikastike kanojen päälle, ripottele päälle gremolataa. Tarjoile kuskusin kera.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatThai-maustettu kanapataGrillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraKala-äyriäispastaKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraSpaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
BroileriKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi