Italialaista kanaa mehevällä tomaattikastikkeella
Tarjoile mehevä kana sahramikuskusin ja wokattujen kasvisten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 grillattua broileria (itsegrillattuja tai kaupasta ostettuja)
- 2 pkt paseerattua tomaattia
- 1 puna- tai keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- sweet chili -kastiketta
- suolaa ja pippuria
Gremolata
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 nippu hienonnettua persiljaa
- 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
Kuskus
- 4 dl kuskusia
- 4 dl kanalientä
- 1 pkt sahramia
- 1 suikaloitu paprika
- 1 suikaloitu pala purjoa tai kesäkurpitsaa
Valmistusohje
1. Aloita ”takaperin” kuskuksesta. Kuumenna vesi ja sahrami kiehuvaksi, kaada liemi kuskusryyneille. Anna kuskusin turvota 10-15 minuuttia ja kuumenna sitten uudestaan, sekoita kuskus ilmavaksi haarukalla ja lisää mielellään nokare voita.
2. Wokkaa tai paista vihannekset ja sekoita ne kuskusiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Raasta sitruunankuori, sekoita gremolata.
4. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi ja lämmitä ne uunissa.
5. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista pehmeiksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää paseeratut tomaatit ja mausta rippusella sokeria, suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla sekä tipalla sweet chili -kastiketta.
6. Kaada kuuma tomaattikastike kanojen päälle, ripottele päälle gremolataa. Tarjoile kuskusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit