Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialaiset possukääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 8 viipaletta porsaanlapaa tai -seläkettä (800 g)
  • 4 ohutta viipaletta savukinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
  • 8 pientä maustekurkkua
  • 8 salvianlehteä (tai ½ rkl kuivattua salviaa)
  • suolaa, mustapippuria

Kastike

  • 1 rkl jauhoja
  • 3 dl kanalientä (tai vasikanlientä)
  • paistolientä
  • 1 dl kermaa
  • (omenasosetta maun mukaan)

Valmistusohje

1. Nuiji lihaviipaleet muovipussissa tai kaulitse kaulimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kinkkua, kurkkua ja salviaa joka viipaleelle. Kääri kokoon ja kääntele ripauksessa vehnäjauhoja.

2. Ruskista kääryleet joka puolelta (aloita ruskistaminen sauma alaspäin, silloin kääryleet pysyvät useimmiten koossa, mutta pidä hammastikkuja varalla). Kaada päälle liemi ja hauduta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia.

3. Nosta kääryleet pannusta, lisää pannuun kerma ja keitä kokoon n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja nokareella omenasosetta. Laita kääryleet takaisin pannuun ja anna kuumeta kiehuvaksi. Tarjoile mielellään perunoiden ja jonkin vihanneksen kanssa.

Vanhanajan possukääryleestä on tullut juhlaruokaa! Kotiruoan tarjoileminen voi liikuttaa paatuneimmankin vieraan kyyneliin. Ja mikä maistuukaan paremmalta kuin hyvin haudutettu kääryle maukkaan kastikkeen ja rapeiden lohkoperunoiden kera?

Lisää aiheesta:

Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleetAnjoviksenmakuiset lihakääryleetSaltimbocca alla Romana vasikastaLuumuiset sianlihakääryleetIsoäidin porsaskääryleetVasikkapyyt
LihakääryleetKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt