Italialaiset possukääryleet
Vanhanajan possukääryleestä on tullut juhlaruokaa! Kotiruoan tarjoileminen voi liikuttaa paatuneimmankin vieraan kyyneliin. Ja mikä maistuukaan paremmalta kuin hyvin haudutettu kääryle maukkaan kastikkeen ja rapeiden lohkoperunoiden kera?
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 viipaletta porsaanlapaa tai -seläkettä (800 g)
- 4 ohutta viipaletta savukinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
- 8 pientä maustekurkkua
- 8 salvianlehteä (tai ½ rkl kuivattua salviaa)
- suolaa, mustapippuria
Kastike
- 1 rkl jauhoja
- 3 dl kanalientä (tai vasikanlientä)
- paistolientä
- 1 dl kermaa
- (omenasosetta maun mukaan)
Valmistusohje
1. Nuiji lihaviipaleet muovipussissa tai kaulitse kaulimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kinkkua, kurkkua ja salviaa joka viipaleelle. Kääri kokoon ja kääntele ripauksessa vehnäjauhoja.
2. Ruskista kääryleet joka puolelta (aloita ruskistaminen sauma alaspäin, silloin kääryleet pysyvät useimmiten koossa, mutta pidä hammastikkuja varalla). Kaada päälle liemi ja hauduta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia.
3. Nosta kääryleet pannusta, lisää pannuun kerma ja keitä kokoon n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja nokareella omenasosetta. Laita kääryleet takaisin pannuun ja anna kuumeta kiehuvaksi. Tarjoile mielellään perunoiden ja jonkin vihanneksen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina