Mainos
Mainos

Vanhanajan possukääryleestä on tullut juhlaruokaa! Kotiruoan tarjoileminen voi liikuttaa paatuneimmankin vieraan kyyneliin. Ja mikä maistuukaan paremmalta kuin hyvin haudutettu kääryle maukkaan kastikkeen ja rapeiden lohkoperunoiden kera?

Neljälle

  • 8 viipaletta porsaanlapaa tai -seläkettä (800 g)
  • 4 ohutta viipaletta savukinkkua tai ilmakuivattua kinkkua
  • 8 pientä maustekurkkua
  • 8 salvianlehteä (tai ½ rkl kuivattua salviaa)
  • suolaa, mustapippuria

Kastike

  • 1 rkl jauhoja
  • 3 dl kanalientä (tai vasikanlientä)
  • paistolientä
  • 1 dl kermaa
  • (omenasosetta maun mukaan)

Valmistusohje

1. Nuiji lihaviipaleet muovipussissa tai kaulitse kaulimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita kinkkua, kurkkua ja salviaa joka viipaleelle. Kääri kokoon ja kääntele ripauksessa vehnäjauhoja.

2. Ruskista kääryleet joka puolelta (aloita ruskistaminen sauma alaspäin, silloin kääryleet pysyvät useimmiten koossa, mutta pidä hammastikkuja varalla). Kaada päälle liemi ja hauduta miedolla lämmöllä n. ½ tuntia.

3. Nosta kääryleet pannusta, lisää pannuun kerma ja keitä kokoon n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja nokareella omenasosetta. Laita kääryleet takaisin pannuun ja anna kuumeta kiehuvaksi. Tarjoile mielellään perunoiden ja jonkin vihanneksen kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.