Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

6 hengelle

  • 1 kg luutonta vasikanpaistia
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa vesilitraa kohti
  • 10 kokonaista pippuria

Kastike

  • 5-6 dl majoneesia
  • 200 g öljyyn säilöttyä tonnikalaa valutettuna
  • 4 sardellifileetä (anjovis-)
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • kapriksia
  • sitruunaa
  • suikaloituja vihanneksia

Valmistusohje

1. Laita liha melko ahtaaseen kattilaan yhdessä kuorittujen ja lohkottujen sipulin, porkkanan ja varsisellerin kera. Lisää viini, öljy sekä vettä sen verran että nestettä on noin paistin puoliväliin asti. Lisää myös suola ja pippurit. Keitä lihaa hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan.

2. Nosta paisti kattilasta. Kaada liemi ja juurekset sekoittimeen ja pyöräytä soseeksi. Laita paisti takaisin liemeen ja anna olla, kunnes liha on jäähtynyt kokonaan. Nosta jäähtynyt liha vadille ja keitä lientä hieman kokoon käytettäväksi kastikkeeseen.

Tee kuten italialaiset: keitä vasikanpaisti viinin ja vihannesten kanssa ja tarjoile se kylmänä majoneesista, tonnikalasta, sardelleista ja kapriksesta tehdyn kastikkeen kruunaamana. Kastike valmistuu helposti monitoimikoneella tai tehosekoittimella.

4. Valuta tonnikala. Jauha tonnikala ja sardellit (anjovikset) koneella tasaiseksi massaksi. Lisää majoneesi ja pyöräytä muutaman kerran pitokytkimellä. Ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Lisää kaprikset ja sitruunamehu ja sekoita alhaisimmalla vauhdilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi, valuta kastike niiden päälle ja koristele kapriksilla ja sitruunaviipaleilla. Tarjoile keitettyjen kasvissuikaleiden kera.

Lisää aiheesta:

Kalaa valkoviinikastikkeessaVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiVasikkablanquette curryn ja kapristen keraJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraVitello tonnatoKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
VasikanpaistiKastikkeet ja dipitLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet