Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italialainen simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • noin 1 kg tuoreita simpukoita
  • 1/4 kupillista (60 ml) neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä, kaksi puristettuna, yksi leipiä varten
  • 1 chilipippuri viipaloituna
  • 10 kirsikkatomaattia leikattuna neljään osaan
  • 1 kupillinen (240 ml) valkoviiniä
  • nippu persiljaa hienonnettuna
  • suolaa maustamiseen
  • 1 kivi merestä
  • 4 viipaletta maalaisleipää, paahdettuna ja puolitettuna

Valmistusohje

Uskoako tätä? Kokki joka tapauksessa sujauttaa merestä erään toisen kalastajan kanssa ottamansa kiven keittopataan.

- Poista ylimääräinen hiekka simpukoista liottamalla niitä kylmässä, suolatussa vedessä. Näin simpukat avautuvat ja lisää hiekkaa pääsee poistumaan.

- Paista valkosipuli, chilipippurit ja kirsikkatomaatit pannussa 30 sekunnin ajan.

- Lisää simpukat ja paista 30 sekunnin ajan kansi päällä. Ravista pannua usein.

- Lisää pannuun viini ja peitä kannella, kunnes simpukat ovat avautuneet kokonaan.

- Lisää persilja ja suola. Jatka keittämistä vielä minuutti, jotta kaikki maut tulisivat esille.

Tekeekö mielesi simpukoita rantapäivän jälkeen? David kertoo kuulleensa eräältä kalastajalta vuosia sitten, että jos laittaa merestä otetun kiven pannuun simpukkakeittoa valmistaessaan, meren maut vapautuvat keittoon.

- Hiero raakaa valkosipulia paahdetuille leiville. Ripottele leipien päälle neitsytoliiviöljyä. Tarjoile simpukkakeitto kulhoissa leipäviipaleiden kera.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukat kuorissaanRannikon simpukkakeittoSinisimpukat valkoviinissäMeribassia Maxin tapaanSimpukat curryliemessäSinisimpukoita fenkolin ja soijavalmisteen kanssa
SimpukkakeittoKananmunatonLaktoositonÄyriäisetPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rannikon simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Simpukkacurrykeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sinisimpukka-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Italialainen simpukkakeitto