Italialainen sianpotka

Potka sopii erittäin hyvin pataruoaksi, jossa se saa kiehua hiljalleen niin kauan kun se on kypsää.

Neljälle

  • 1 kg sianpotkaa siivuina
  • 6 pikkusipulia
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl minttua
  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 nippu persiljaa silppuna
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • 2 porkkanaa suikaleina
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne hyvin pannulla ja siirrä pataan. Ruskista myös sipulit ja lisää pataan. Ripota päälle jauhoa, kääntele ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää vesi ja tomaatit liemineen sekä mausteet.

2. Anna kiehua hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa. Lisää persilja, valkosipuli, selleri ja porkkana, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Keitä ilman kantta viimeiset 20 minuuttia. Kokeile, että liha on mureaa. Tarjoile pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!