Potka sopii erittäin hyvin pataruoaksi, jossa se saa kiehua hiljalleen niin kauan kun se on kypsää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg sianpotkaa siivuina
- 6 pikkusipulia
- 1 lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 2 tl oreganoa
- 1 tl minttua
- 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
- 1 nippu persiljaa silppuna
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 lohko juuriselleriä suikaleina
- 2 porkkanaa suikaleina
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Ruskista ne hyvin pannulla ja siirrä pataan. Ruskista myös sipulit ja lisää pataan. Ripota päälle jauhoa, kääntele ja murenna joukkoon liemikuutio. Lisää vesi ja tomaatit liemineen sekä mausteet.
2. Anna kiehua hiljaa kannen alla, kunnes liha on mureaa. Lisää persilja, valkosipuli, selleri ja porkkana, kun liha on kiehunut 30 minuuttia. Keitä ilman kantta viimeiset 20 minuuttia. Kokeile, että liha on mureaa. Tarjoile pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.