Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isot kananuijat lohkoperunapedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omenan hapokkuus yhdessä limetin kanssa antaa broilerin koipireisipaloille eli isoille nuijille hienon maun. Koko ateria kypsyy kerralla uunissa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerin koipireisipalaa
  • 1 kg perunoita
  • 5 salottisipulia
  • 40 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl timjamia
  • 2 tomaattia
  • 1 omena
  • 1 limetti
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori salotit. Paista perunalohkoja ja sipuleita voissa paistinpannulla. Siirrä voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja timjamia.

2. Mausta isot nuijat suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan voissa paistinpannulla. Siirrä ne perunoiden ja sipulien päälle uunipannuun ja laita vuoka uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on ihan kirkasta.

3. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista niistä siemenet. Leikkaa omena lohkoiksi ja poista siemenet. Pane tomaatti- ja omenalohkot paistumaan uunivuokaan viimeisten 5 minuutin ajaksi. Pese limetti, suikaloi kuori ja purista hedelmästä mehu. Tiputtele limettimehu ruoan ylle ennen tarjoilua ja koristele limetinkuorella ja lehtipersiljalla.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu krutonkien keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosLampaanpaisti padassaCassoulet valkoisilla pavuillaJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraValkosipulibroileri kantarellien kera
KanaaKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati