Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isoäidin porsaskääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 800 g viipaloitua porsaanlapaa tai kinkkua (n. 12 viipaletta)
  • 1 iso porkkana
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl lihalientä (kuutiosta)
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • öljyä tai margariinia paistamiseen
  • hammastikkuja kääryleiden kiinnittämiseen

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja sipuli. Lohko sipuli ja leikkaa porkkana n. 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita sipuli padan pohjalle ja puuteroi päälle puolet jauhoista.

2. Nuiji lihaviipaleet nyrkillä ja voitele ne sinapilla. Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Rullaa palat kääryleiksi ja pistä niihin hammastikut jotta ne pysyvät kasassa.

3. Ruskista kääryleet voissa tai margariinissa paistinpannulla. Siirrä ne pataan ja puuteroi päälle loput jauhoista. Kaada päälle lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

4. Anna porista miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Lisää porkkanat kun keittoaikaa on jäljellä n. 15 minuuttia. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kääryleet keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaSuutarinlaatikkoCassoulet valkoisilla pavuillaLuumuiset sianlihakääryleetTäytetyt sianlihakääryleetEsikeitetyt kylkiluurivit
PorsaanpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Mausteet tekevät nämä kääryleet. Inkivääri ja sinappi solmivat maukkaan liiton. Isoäiti tarjoilee kääryleet keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera. Mieluiten vävypojalleen, joka arvostaa ruokalajia suuresti.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla