Isoäidin porsaskääryleet

Mausteet tekevät nämä kääryleet. Inkivääri ja sinappi solmivat maukkaan liiton. Isoäiti tarjoilee kääryleet keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera. Mieluiten vävypojalleen, joka arvostaa ruokalajia suuresti.

Neljälle

  • 800 g viipaloitua porsaanlapaa tai kinkkua (n. 12 viipaletta)
  • 1 iso porkkana
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl lihalientä (kuutiosta)
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • öljyä tai margariinia paistamiseen
  • hammastikkuja kääryleiden kiinnittämiseen

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja sipuli. Lohko sipuli ja leikkaa porkkana n. 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Laita sipuli padan pohjalle ja puuteroi päälle puolet jauhoista.

2. Nuiji lihaviipaleet nyrkillä ja voitele ne sinapilla. Mausta suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Rullaa palat kääryleiksi ja pistä niihin hammastikut jotta ne pysyvät kasassa.

3. Ruskista kääryleet voissa tai margariinissa paistinpannulla. Siirrä ne pataan ja puuteroi päälle loput jauhoista. Kaada päälle lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

4. Anna porista miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Lisää porkkanat kun keittoaikaa on jäljellä n. 15 minuuttia. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile kääryleet keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.