Isoäidin lohivanukas
Julkaistu
Vanhan ajan maukkautta.
Kuudelle
- 10-12 keitettyä perunaa
- noin 400 g pehmeästi riimisuolattua lohta tai graavilohta viipaleina
- 2 keltasipulia, viipaleina
- 3 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- valkopippuria
- korppujauhoja
- voita tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, suikaloi lohi.
2. Lado vuorotellen perunaa, sipulia ja lohta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito, lisää tilli ja mausta kevyesti valkopippurilla. Kaada munamaito päälle, sihtaa viimeiseksi vuokaan hieman korppujauhoja.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, 30-35 minuuttia. Tarjoile kirkastetun voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje