Isoäidin lohivanukas

Vanhan ajan maukkautta.

Kuudelle

  • 10-12 keitettyä perunaa
  • noin 400 g pehmeästi riimisuolattua lohta tai graavilohta viipaleina
  • 2 keltasipulia, viipaleina
  • 3 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voita tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, suikaloi lohi.

2. Lado vuorotellen perunaa, sipulia ja lohta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito, lisää tilli ja mausta kevyesti valkopippurilla. Kaada munamaito päälle, sihtaa viimeiseksi vuokaan hieman korppujauhoja.

3. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, 30-35 minuuttia. Tarjoile kirkastetun voin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja