Isoäidin lohivanukas
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667514/landscape16_9/515/290/a2931b62d48a134fd1aaa11b4efea31a/Og/1004658-5858.jpg)
Julkaistu
Vanhan ajan maukkautta.
Kuudelle
- 10-12 keitettyä perunaa
- noin 400 g pehmeästi riimisuolattua lohta tai graavilohta viipaleina
- 2 keltasipulia, viipaleina
- 3 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- valkopippuria
- korppujauhoja
- voita tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, suikaloi lohi.
2. Lado vuorotellen perunaa, sipulia ja lohta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munat ja maito, lisää tilli ja mausta kevyesti valkopippurilla. Kaada munamaito päälle, sihtaa viimeiseksi vuokaan hieman korppujauhoja.
3. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, 30-35 minuuttia. Tarjoile kirkastetun voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka