Isoäidin joulupuuro
Isoäiti keittää aina joulupuuronsa kermamaitoon. Ehkäpä siksi, että se on erityisen hyvää. Ja se, joka saa mantelin, avioituu tulevana vuonna.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
- 3 dl vettä
- ½ tl suolaa
- 5 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- 1 pala kanelitankoa
Tarjoiluun
- manteli
- maitoa
- kanelijauhetta
Valmistusohje
1. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Peitä kannella ja anna kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
2. Sekoita maito ja kerma ja lisää riisikeitokseen. Lisää myös yksi tai useampi kanelipala. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia.
3. Kätke manteli puroon. Tarjoile maidon ja kanelijauheen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan