Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isoäidin joulupuuro

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Isoäiti keittää aina joulupuuronsa kermamaitoon. Ehkäpä siksi, että se on erityisen hyvää. Ja se, joka saa mantelin, avioituu tulevana vuonna.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 1 ½ dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 3 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 1 pala kanelitankoa

Tarjoiluun

  • manteli
  • maitoa
  • kanelijauhetta

Valmistusohje

1. Mittaa riisi, vesi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita. Peitä kannella ja anna kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

2. Sekoita maito ja kerma ja lisää riisikeitokseen. Lisää myös yksi tai useampi kanelipala. Sekoita ja kuumenna jälleen kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli. Sekoittele silloin tällöin. Jos puuro on 40 minuutin jälkeen liian löysää, jatka keittämistä alhaisella lämmöllä 10-20 minuuttia.

3. Kätke manteli puroon. Tarjoile maidon ja kanelijauheen kanssa.

Lisää aiheesta:

Pehmeä riisipuuroPerinteinen joulupuuroHelppo riisipuuroRiisipuuroRiisikiisseliHieno riisipuuro mehukeiton kera
JoulupuuroVälipalatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonJouluKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Joulupuuro
  • 22.12.202310:24
    Riisipuuro

    Jutta Urpilaisen joulupuuro

  • 18.12.202015:13
    Puuro

    Pekka Terävän joulupuuro ja marjaliemi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sokerinen joulupuuro

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tonttupuuro

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ohrajoulupuuro