Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Isänpäiväkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sunnuntaina vietetään isänpäivää ja sen kunniaksi Jenni Höijer leipookin tänään maukkaan isänpäiväkakun.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • n. 24-25 cm irtopohjavuoka, n. 15 hlö:lle

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2,5 dl sokeria
  • 1,25 dl mantelijauhetta
  • 1,85 dl maissitärkkelystä (eli maissijauhoa)
  • 1,85 dl gluteenitonta jauhoseosta

Rommisiirappi

  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 dl tummaa rommia

Kostutusliemi

  • 1 dl rommisiirappia
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 160 g tummaa suklaata
  • 0,8 dl kermaa
  • 0,35 dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 4 dl kermaa

Koristeluun

  • 4-5 dl kermaa
  • daimrakeita

Valmistusohje

Pohja:

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa (n. 3 minuuttia). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä varovasti käsin sekoittaen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon. Paista noin 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Rommisiirappi:

Keitä noin minuutti tai kunnes liemi on siirappimaista.

Täyte:

Kiehauta 0,8 dl kermaa ja sokeri ja kaada suklaan joukkoon. Lisää liotetut ja sulatetut liivatteet. Vatkaa 4 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää hyvin jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon muutamassa erässä. Täytä kakku: Leikkaa pohja kolmeen kerrokseen (ja kasaa se samaan irtopohjavuokaan, missä paistoit pohjan), kostuta rommivedellä ja täytä suklaamoussella. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai voit täyttää kakun jo edellisenä päivänä. Jos aikaa on vähän, laita kakku reiluksi puoleksi tunniksi pakkaseen.

Koristelu:

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta osa (n.2-3 dl) rommisiirapilla. Levitä maustamaton kerma ohuelti koko kakun päälle ja pursota haluamasi malliset koristepursotukset kakun pintaan rommi-kermalla. Painele daimrakeet kakun reunoille ja siivilöi pintaan tummaa kaakaojauhetta.

Lisää aiheesta:

Runebergin juustokakkuKoko Suomi leipoo: Kirpsakka kookosyllätysKoko Suomi leipoo: Vadelma-stracciatella-kakkuKoko Suomi leipoo: Valkosuklainen Mustikka-Passion -kakkuMansikka-rahkahyytelökakkuHyydytetty mangokakku (gluteeniton)
KakkuGluteenitonJuhlatGoGreenVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?