Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Puolukka-kinuskipavlovat, Johannan resepti

Julkaistu 08.04.2025 13:21

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kuudennessa jaksossa leipurit loihtivat ihania herkkuja.

Marenkikipot

  • 150 g kananmunan valkuaista
  • 180 g siro sokeria
  • ½ tl viinietikkaa

Puolukkacurd

  • 400 g puolukoita (jäisiä) (jätä noin 100 g koristeluun)
  • 150 g sokeria
  • 80 g kananmunan keltuaisia
  • 65 g voita

Kinuski ja kermavaahto

  • 1 dl kuohukermaa (1)
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl kuohukermaa (2)
  • Keitä 1dl kermaa (1) ja 1 dl sokeria kattilassa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Muista sekoitella valmistuvaa kinuskia välillä. Anna valmiin kinuskin jäähtyä. Vatkaa kerma (2) yleiskoneessa vaahdoksi.

Valmistusohje

MARENKIKIPOT: Laita uuni kuumenemaan 110-120 asteeseen, kiertoilma. Piirrä leivinpaperiin 10 ympyrää, noin 8 cm halkaisijaltaan. Käännä leivinpaperi ylösalaisin, jottei piirros tartu marenkeihin. Valmista marenki vaahdottamalla valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähän kerrallaan, kunnes vaahto on sileää ja kiiltävää. Lisää lopuksi viinietikka varovasti nuolijalla nostellen. Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi. Tee levyistä paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää kuoppa täytettä varten. Paista marenkeja noin 1 tunti, kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä ennen täyttämistä.

PUOLUKKACURD: Mittaa puolukat ja sokeri kattilaan. Kuumenna ja keitä pari minuuttia. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää sitten keltuaiset. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Nosta kattila levyltä ja lisää lopuksi kuutioitu voi. Sekoita
tasaiseksi. Anna jäähtyä.

KINUSKI JA KERMAVAAHTO:  Keitä 1dl kermaa (1) ja 1 dl sokeria kattilassa miedolla lämmöllä, noin 15 minuuttia. Muista sekoitella valmistuvaa kinuskia välillä. Anna valmiin kinuskin jäähtyä.
Vatkaa kerma (2) yleiskoneessa vaahdoksi.

LEIVOKSEN KOKOAMINEN: Laita marenkikippojen päälle ensin jäähtynyttä puolukkacurdia ja sitten kermavaahtoa. Valuta lopuksi hieman vielä kinuskikastiketta leivosten päälle ja tiputtele muutamia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: ”Kesävara” -kääretorttu, Sarahin reseptiKoko Suomi leipoo: Mansikka-kermakakku, Shawnamin reseptiKoko Suomi leipoo: Muorin suklaaunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Kesäinen marenkiunelma, Merjan reseptiKoko Suomi leipoo: Muumimamman Japanin tuliainenKoko Suomi leipoo: Eclairs sablepäällisellä, sitruunatäytteellä ja suklaakuorrutteella
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti