Irlantilainen lammasmuhennos

Irlanti on yksi niistä maista, joissa syödään runsaasti lampaanlihaa, esimerkiksi juuri tätä muhennosta. Parsakaali antaa tähän lisäväriä ja makua.

Neljälle

  • n. 1 kg lampaanlihapaloja
  • 5 dl lihalientä
  • suolaa ja pippuria
  • 3 sipulia lohkoina
  • 4 porkkanaa paloina
  • 8 perunaa viipaleina
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 6-7 kokonaista mustapippuria
  • 225 g pakaste parsakaalia
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kiehauta patapaloiksi pienitty liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää suola ja pippurit. Keitä hiljaa 15 minuuttia.

2. Lado vihannekset ja puolikypsät lihat kerroksittain pataan, kaada lihaliemi päälle ja mausta. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa.

3. Pane parsakaali kiehumaan pataan, kun 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä. Sirota pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.