Julkaistu
Irlanti on yksi niistä maista, joissa syödään runsaasti lampaanlihaa, esimerkiksi juuri tätä muhennosta. Parsakaali antaa tähän lisäväriä ja makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- n. 1 kg lampaanlihapaloja
- 5 dl lihalientä
- suolaa ja pippuria
- 3 sipulia lohkoina
- 4 porkkanaa paloina
- 8 perunaa viipaleina
- 1 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 6-7 kokonaista mustapippuria
- 225 g pakaste parsakaalia
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kiehauta patapaloiksi pienitty liha lihaliemessä, kuori vaahto ja lisää suola ja pippurit. Keitä hiljaa 15 minuuttia.
2. Lado vihannekset ja puolikypsät lihat kerroksittain pataan, kaada lihaliemi päälle ja mausta. Keitä hiljaa, kunnes liha on mureaa.
3. Pane parsakaali kiehumaan pataan, kun 10 minuuttia keittoaikaa on jäljellä. Sirota pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.