Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

6 leipää

  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kuivahiivaa
  • hieman ruokaöljyä paistamiseen
  • (unikonsiemeniä)

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot kulhoon ja lämmitä maito. Vatkaa kananmuna kevyesti toisessa kulhossa ja sekoita siihen huolellisesti jogurtti, öljy, suola, sokeri, leivinjauhe, hiiva ja ½ dl maitoa.

2. Kaada seos jauhojen päälle ja sekoita. Lisää joukkoon loppu maito vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina on sitkeää ja irtoaa kulhon reunoista. Sivele taikinan pinnalle hieman öljyä, peitä kulho kostealla pyyhkeellä ja anna kohota noin 2½ tuntia. Kuumenna uunin grillivastus korkeimmalle lämpötilalle. Sivele kolme peltiä ohuelti öljyllä.

3. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan ja jaa se kuuteen osaan. Taputtele osat litteiksi ja venytä ne käsin pisaranmuotoisiksi leiviksi, pituutta 25-30 cm ja leveyttä 12-15 cm. Pane kaksi leipää jokaiselle pellille. Anna leipien kohota 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

Litteää, vaaleaa naan-leipää tarjotaan aterioilla kaikkialla Intiassa. Oikeastaan se kuuluu paistaa tandoor-saviuunissa, mutta lopputulos on aivan kelvollinen myös tavallisessa uunissa.

4. Sivele leivät nopeasti vedellä ja ripottele päälle halutessasi unikonsiemeniä. Nosta pellit yksi kerrallaan uunin yläosaan ja paista leipiä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes niihin tulee ruskeita läiskiä. Tarjoile lämpiminä.

Lisää aiheesta:

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivätVaalea ruokaleipä unikonsiemeninSaksanpähkinäleipäVaalea ruokaleipäPomeranssileipäPersialainen leipä
Intialainen naan-leipäIntialaistaVälipalatKevytKeventäjätLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Intialainen naan-leipä
  • 18.02.201300:00
    Intialaista

    Happamaton intialainen naan-leipä

  • 18.02.201300:00
    Intialaista

    Intialainen leipä