Intialainen kukkakaali

Kukkakaalista ja perunoista keittyy nopeahko ja maistuva lisuke loppukesän grillipöytään.

Ainekset

  • 3 keskikokoista perunaa kuorittuna
  • 1 kg kukkakaalia
  • reilu loraus auringonkukkaöljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 iso rkl sinapinsiemeniä
  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 puntti tuoretta korianteria

Valmistusohje

Lohko perunat ja keitä ne melkein kypsiksi (6–8 minuuttia). Irrota kukkakaalista nuput ja keitä ne melkein kypsiksi (al dente) ja valuta.

Lämmitä laakeassa kattilassa auringonkukkaöljy. Lisää öljyyn kurkuma, juustokumina ja sinapinsiemenet. Hämmentele hyvin. Kun siemenet alkavat ”paukkua”, on lämpö pannussa sopiva.

Lisää jogurtti, kukkakaali ja perunat. Pyörittele kasvikset seoksessa ja keitä hiljaa hauduttaen kypsiksi silloin tällöin hämmennellen, n. 5–10 min. Tarkista mausteet ja suola.

Lisää lopuksi sitruunamehu ja koristeeksi tuore silputtu korianteri.

Vinkki: kaikki kaalit kannattaa keittää ilman kantta – höyryn mukana kaaleista haihtuu entsyymejä ja ainesosia, jotka aiheuttavat joillekin vatsanpuruja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.