Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Intialainen kukkakaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kukkakaalista ja perunoista keittyy nopeahko ja maistuva lisuke loppukesän grillipöytään.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 keskikokoista perunaa kuorittuna
  • 1 kg kukkakaalia
  • reilu loraus auringonkukkaöljyä
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 iso rkl sinapinsiemeniä
  • 2 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 puntti tuoretta korianteria

Valmistusohje

Lohko perunat ja keitä ne melkein kypsiksi (6–8 minuuttia). Irrota kukkakaalista nuput ja keitä ne melkein kypsiksi (al dente) ja valuta.

Lämmitä laakeassa kattilassa auringonkukkaöljy. Lisää öljyyn kurkuma, juustokumina ja sinapinsiemenet. Hämmentele hyvin. Kun siemenet alkavat ”paukkua”, on lämpö pannussa sopiva.

Lisää jogurtti, kukkakaali ja perunat. Pyörittele kasvikset seoksessa ja keitä hiljaa hauduttaen kypsiksi silloin tällöin hämmennellen, n. 5–10 min. Tarkista mausteet ja suola.

Lisää lopuksi sitruunamehu ja koristeeksi tuore silputtu korianteri.

Vinkki: kaikki kaalit kannattaa keittää ilman kantta – höyryn mukana kaaleista haihtuu entsyymejä ja ainesosia, jotka aiheuttavat joillekin vatsanpuruja.

Lisää aiheesta:

Thaimaanmummon kurkutJogurttiperunatPerunacurryKaalia juustokuorrutettujen perunoiden keraLämmin vihannesvatiKaalia intialaisittain
KasvispataKananmunatonGluteenitonKasvisruokaGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata