Inkivääripäärynät
Julkaistu
Jo pelkkä tuoksu houkuttelee.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 maukasta päärynää
- hienonnettuja pähkinöitä
Liemi
- 3 dl kidesokeria
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl vettä
- 2 palaa kokonaista, kuivattua inkivääriä
Valmistusohje
1. Kuori päärynät. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja hauduta päärynöitä liemessä kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.
2. Nosta päärynät liemestä. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on puolet, kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.
3. Ripottele päälle hienonnetut pähkinät, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa