Inkivääripäärynät

Jo pelkkä tuoksu houkuttelee.

Kuudelle

  • 6 maukasta päärynää
  • hienonnettuja pähkinöitä

Liemi

  • 3 dl kidesokeria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 2 palaa kokonaista, kuivattua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja hauduta päärynöitä liemessä kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.

2. Nosta päärynät liemestä. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on puolet, kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.

3. Ripottele päälle hienonnetut pähkinät, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!