Mainos

Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Paistettu ahven, kurpitsarisotolla ja hollandaisekastikkeella sekä paahdetut juurekset

Kurpitsa risotto

puolikas pieni kurpitsa

oliiviöljy

valkoviini

kasvisliemi

parmesaanijuusto

Paistettu ahven

valmiiksi fileoituja ahvenfileitä

Paahdetut kasvikset

1 kukkakaali

1 parsakaali

2 kpl sydänsalaattia

tuoretta timjamia

kokonainen valkosipuli

sormisuolaa

rypsiöljy

Reduktioliemi

Valmista reduktio liemi ja jäähdytä se, tai valmista se edellisenä päivänä.

Reduktio liemi

3dl valkoviiniä

3dl valkoviinietikkaa

1 iso salottisipuli

6 valkosipulin kynttä

tuoretta persiljaa ja timjamia

Hollandaisekastike

5 keltuiastia

0,75dl reductiolientä

250g normaalisuolaista voita

dijon sinappi

½ sitruuna

sormisuola

mustapippuri

Valmistusohje

Kurpitsarisotto

Kuullota pieniksi kuutioitu kurpista pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota riisiä. Lisää joukkoon liraus valkoviiniä ja annan viinin imeytyä riisiin. Lisää riisin joukkoon kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Kypsennä risottoa pienellä lämmöllä koko ajan hitaasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.

Paistettu ahven

Poista ahvenfileistä ruodot.  Mausta kuivat fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista fileet voissa pannulla keskilämmöllä. Revi salvian lehtiä fileiden päälle paiston yhteydessä.

Paahdetut kasvikset

Lohko kasvikset isoiksi lohkoiksi pellille. Asettele nippu tuoretta timjamia kasvisten päälle. Murra kokonainen valkosipuli kasvisten päälle. Mausta reilulla sormisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle reilusti rypsiöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Reduktioliemi

Keitä kattilassa liemi niin, että määrä puolittuu. Siivilöi ja annan jäähtyä ennen kastikkeen valmistusta.

Hollandaisekastike

Sulata voi kattilassa pienellä lämmöllä. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.

Erottele keltuaiset. Laita reduktio liemi kattilaan ja laita liesi miedolle lämmölle. Vatkaa munan keltuaiset hiljalleen reduktion liemen joukkoon. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää voisula joukkoon ohuena vanana koko ajan vatkaten. Tarkista tässä kohtaa maku ja mausta suolalla, pippurilla, sinapilla sekä puolikkaan sitruunan mehulla.

Kasaa annos lautaselle kauniiksi kokonauudeksi.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja