Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 03.08.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Tommi Evilä valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Paistettu ahven, kurpitsarisotolla ja hollandaisekastikkeella sekä paahdetut juurekset
  • Kurpitsa risotto
  • puolikas pieni kurpitsa
  • oliiviöljy
  • valkoviini
  • kasvisliemi
  • parmesaanijuusto
  • Paistettu ahven
  • valmiiksi fileoituja ahvenfileitä
  • Paahdetut kasvikset
  • 1 kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 kpl sydänsalaattia
  • tuoretta timjamia
  • kokonainen valkosipuli
  • sormisuolaa
  • rypsiöljy
  • Reduktioliemi
  • Valmista reduktio liemi ja jäähdytä se, tai valmista se edellisenä päivänä.
  • Reduktio liemi
  • 3dl valkoviiniä
  • 3dl valkoviinietikkaa
  • 1 iso salottisipuli
  • 6 valkosipulin kynttä
  • tuoretta persiljaa ja timjamia
  • Hollandaisekastike
  • 5 keltuiastia
  • 0,75dl reductiolientä
  • 250g normaalisuolaista voita
  • dijon sinappi
  • ½ sitruuna
  • sormisuola
  • mustapippuri

Valmistusohje

Kurpitsarisotto

Kuullota pieniksi kuutioitu kurpista pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota riisiä. Lisää joukkoon liraus valkoviiniä ja annan viinin imeytyä riisiin. Lisää riisin joukkoon kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Kypsennä risottoa pienellä lämmöllä koko ajan hitaasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla.

Paistettu ahven

Poista ahvenfileistä ruodot.  Mausta kuivat fileet suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista fileet voissa pannulla keskilämmöllä. Revi salvian lehtiä fileiden päälle paiston yhteydessä.

Paahdetut kasvikset

Lohko kasvikset isoiksi lohkoiksi pellille. Asettele nippu tuoretta timjamia kasvisten päälle. Murra kokonainen valkosipuli kasvisten päälle. Mausta reilulla sormisuolalla ja mustapippurilla. Ripottele päälle reilusti rypsiöljyä. Paahda uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Reduktioliemi

Keitä kattilassa liemi niin, että määrä puolittuu. Siivilöi ja annan jäähtyä ennen kastikkeen valmistusta.

Hollandaisekastike

Sulata voi kattilassa pienellä lämmöllä. Anna voisulan seistä hetki ja valuta kirkas sula toiseen astiaan varovasti siten, että maitosakka jää kattilan pohjalle.

Erottele keltuaiset. Laita reduktio liemi kattilaan ja laita liesi miedolle lämmölle. Vatkaa munan keltuaiset hiljalleen reduktion liemen joukkoon. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää voisula joukkoon ohuena vanana koko ajan vatkaten. Tarkista tässä kohtaa maku ja mausta suolalla, pippurilla, sinapilla sekä puolikkaan sitruunan mehulla.

Kasaa annos lautaselle kauniiksi kokonauudeksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiIllallinen äidille: Veronica Verhon pääruoka: This is for the Anneli Kokkisodan ensimmäisessä jaksossa valmistetaan bilesafkaa ja sorsanrintaa – katso reseptit!Kokkisodan kahdeksannessa jaksossa kokataan herkkuruokaa heinästä – katso reseptit!Antti Vahteran Kalastajan Kalakeitto
IllallinenTommi EviläPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä