Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Martinan pääruoka: Kampasimpukka chevice

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 15.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • noin 6 kpl kampasimpukoita
  • 1 avomaakurkku
  • 5 kirsikkatomaattia
  • 1 fenkoli
  • ½ punainen chili
  • 1 avokado
  • nippu tuoretta korianteria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 limen mehu
  • reilu loraus oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuutio kurkku ja avokado pieniksi, sekä viipaloi tomaatti ja chili. Leikkaa fenkolista sydän pois ja viipaloi fenkolin sydän ohuiksi viipaleiski. Hienonna korianteri ja valkosipuli. Yhistä ainekset ja pursta limen mehu joukkoon. Lisää joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarkista maku.

Puolita kampasimpukat paksuudeltaan puoliksi ja levitä ne isolle lautaselle. Kaada kastike kampasimpukoiden päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi. Tämän jälkeen tarkista maku.

Tarjoile paahdetun leivän päällä.

Lisää aiheesta:

Antti Vahteran mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessaIllallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltäIllallinen äidille: Burrataa ja pestoa – Joanna KuvajaIllallinen äidille: Emil Hallbergin alkuruoka: Helenan parempi kanawokkiIllallinen äidille: Amuse Bouche Martina in SpainPaistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia
IllallinenMartina AitolehtiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä