Mainos

Illallinen äidille: Martinan pääruoka: Kampasimpukka chevice

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

noin 6 kpl kampasimpukoita

1 avomaakurkku

5 kirsikkatomaattia

1 fenkoli

½ punainen chili

1 avokado

nippu tuoretta korianteria

1 valkosipulin kynsi

2 limen mehu

reilu loraus oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuutio kurkku ja avokado pieniksi, sekä viipaloi tomaatti ja chili. Leikkaa fenkolista sydän pois ja viipaloi fenkolin sydän ohuiksi viipaleiski. Hienonna korianteri ja valkosipuli. Yhistä ainekset ja pursta limen mehu joukkoon. Lisää joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarkista maku.

Puolita kampasimpukat paksuudeltaan puoliksi ja levitä ne isolle lautaselle. Kaada kastike kampasimpukoiden päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään noin 30 minuutiksi. Tämän jälkeen tarkista maku.

Tarjoile paahdetun leivän päällä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja