Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Illallinen äidille: Martinan pääruoka: Autumn harvest

MTV Oy/ Ira kuvaaja
Julkaistu 15.06.2021 20:00
Toimittajan kuva

Rebeca Romero

rebeca.romero@mtv.fi

Martina Aitolehti valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.

Ainekset

  • Paistettu kuha metsäsienillä ja paistetulla kaalilla
  • Paistetut kaalit
  • 1 keräkaali
  • kourallinen ruusukaaleja
  • 1 paksoi / pinaattikiinankaali
  • 4 broccoliini parsaa
  • voita paistamiseen
  • Kuhafilee sienillä
  • 3 kuhafilettä
  • suolaa
  • mustaippuria
  • noin 500g suppilovahveroita
  • voita paistamsieen

Valmistusohje

Kaali

Lohko keräkaalista noin 5cm paksuisia lohkoja. Puolita loput kaalit. Paista kaikki kaalit voissa pannulla molemmin puolin, niin että ne saavat kauniin värin pintaan. Paahda loppuun uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Sienet

Siisti sienet ja viipaloin ne isoiksi lohkoiksi. Paahda sienistä kuumalla pannulle vesi pois, jonka jälkeen lisää ruokalusikallinen voita ja paista. Mausta suolalla ja mustapippurilla

Kalan paisto

Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ennen paistoa. Ruskista voi (25g) pannussa ja asettele fileet pannuun. Laita fileiden päälle leivinpaperi, jonka päälle toinen pannu painoksi. Tällöin kalafilee ei käpristy paistettaessa. Pasta fileet molemmin puolin niin, että ne saavat värin pintaan, mutta eivät ole täysin kypsiä.

Asettele kalafileet uunipellille ja kaada sienet kalojen päälle. Käytä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kasaa annoskset lautasille.

Lisää aiheesta:

Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaIllallinen äidille: Jaakko Parkkalin pääruoka: Parkkalin parempi merimiespihvi ja paahdettu salaattiIllallinen äidille: Emil Hallbergin alkuruoka: Helenan parempi kanawokkiIllallinen äidille: Emil Hallbergin Amuse Bouche: Oman maan perunarisottoScampisalaatti pil pil -kastikkeellaPaistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaa
IllallinenMartina AitolehtiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Illallinen
  • 11.08.202109:03
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson jälkiruoka: Porkkanakakku St. Louis Blues

  • 11.08.202108:54
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Ville Husson alkuruoka: Nopeat ja lämpimät leivät

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän jälkiruoka: Hiekkalaatikon kuningas

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän pääruoka: Loch Näsin hirviö

  • 03.08.202120:00
    Tommi Evilä

    Illallinen äidille: Tommi Evilän alkuruoka: Muistoja järveltä