Mainos

Iisissä kalalaatikossa hyödynnetään luonnonkalasäilykettä, joka pieksee tonnikalan kuusi nolla! Kalalaatikon ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).

Ainekset

  • 1 prk Pielisen Kalajaloste Luonnonkala -säilykettä
  • Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun
  • 1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 2 dl raastettua juustoa
  • 2 dl kermaa
  • reilusti mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Iisi kalalaatikko valmistuu näin:

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annoksia: 4 annosta

  1. Voitele vuoka, levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Lisää kalasäilyke ja loppu peruna-sipulisekoitus ja mausta sekin. Levitä juustoraaste laatikon päälle ja kippaa mukaan kerma.
  3. Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullanruskea.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja