Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

kalalaatikko
Otava

Iisissä kalalaatikossa hyödynnetään luonnonkalasäilykettä, joka pieksee tonnikalan kuusi nolla! Kalalaatikon ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).

Ainekset

  • 1 prk Pielisen Kalajaloste Luonnonkala -säilykettä
  • Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun
  • 1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 2 dl raastettua juustoa
  • 2 dl kermaa
  • reilusti mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Iisi kalalaatikko valmistuu näin:

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annoksia: 4 annosta

  1. Voitele vuoka, levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Lisää kalasäilyke ja loppu peruna-sipulisekoitus ja mausta sekin. Levitä juustoraaste laatikon päälle ja kippaa mukaan kerma.
  3. Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja