Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

kalalaatikko
Otava

Iisissä kalalaatikossa hyödynnetään luonnonkalasäilykettä, joka pieksee tonnikalan kuusi nolla! Kalalaatikon ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).

Ainekset

  • 1 prk Pielisen Kalajaloste Luonnonkala -säilykettä
  • Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun
  • 1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 2 dl raastettua juustoa
  • 2 dl kermaa
  • reilusti mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Iisi kalalaatikko valmistuu näin:

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annoksia: 4 annosta

  1. Voitele vuoka, levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Lisää kalasäilyke ja loppu peruna-sipulisekoitus ja mausta sekin. Levitä juustoraaste laatikon päälle ja kippaa mukaan kerma.
  3. Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.