Ihramakkaraa ruusukaalien kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677656/landscape16_9/515/290/74397e53267a8ac7eed7f4ed655fd17c/Oi/903010-3079.jpg)
Ruusukaalit eli brysselinkaali sopii niin ihramakkaroiden kuin muidenkin rasvaisten maalaismakkaroiden kanssa. Suomesta tuskin saa ruotsalaista isterbandia eli ihranauhaa, eräänlaista ryynimakkaraa. Voitkin korvata sen suomalaisilla mehevillä ryynimakkaroilla, ellet käy tukholmalaisessa kauppahallissa ostoksilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isterbandia/ryynimakkaraa
- 400 g ruusukaallia
- suolaa
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 dl lihalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl sokeria
- 1 paprika suikaleina
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä ruusukaalit lähes kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta lävikössä.
2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja ruskista kaalit siinä kevyesti. Lisää valkosipulisilppu ja kaada joukkoon lihaliemi ja soija. Anna poreilla pari minuuttia ja ripota päälle sokeri.
3. Leikkaa viillot makkaroihin ja paista ne ruskeiksi. Tarjoile ruusukaalin ja paprikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka