Ihramakkaraa ruusukaalien kera

Ruusukaalit eli brysselinkaali sopii niin ihramakkaroiden kuin muidenkin rasvaisten maalaismakkaroiden kanssa. Suomesta tuskin saa ruotsalaista isterbandia eli ihranauhaa, eräänlaista ryynimakkaraa. Voitkin korvata sen suomalaisilla mehevillä ryynimakkaroilla, ellet käy tukholmalaisessa kauppahallissa ostoksilla.

Neljälle

  • 4 isterbandia/ryynimakkaraa
  • 400 g ruusukaallia
  • suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi silputtuna
  • 1 dl lihalientä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 paprika suikaleina
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Keitä ruusukaalit lähes kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta lävikössä.

2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja ruskista kaalit siinä kevyesti. Lisää valkosipulisilppu ja kaada joukkoon lihaliemi ja soija. Anna poreilla pari minuuttia ja ripota päälle sokeri.

3. Leikkaa viillot makkaroihin ja paista ne ruskeiksi. Tarjoile ruusukaalin ja paprikan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!