Ihramakkaraa ruusukaalien kera
Ruusukaalit eli brysselinkaali sopii niin ihramakkaroiden kuin muidenkin rasvaisten maalaismakkaroiden kanssa. Suomesta tuskin saa ruotsalaista isterbandia eli ihranauhaa, eräänlaista ryynimakkaraa. Voitkin korvata sen suomalaisilla mehevillä ryynimakkaroilla, ellet käy tukholmalaisessa kauppahallissa ostoksilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isterbandia/ryynimakkaraa
- 400 g ruusukaallia
- suolaa
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 dl lihalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl sokeria
- 1 paprika suikaleina
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä ruusukaalit lähes kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta lävikössä.
2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja ruskista kaalit siinä kevyesti. Lisää valkosipulisilppu ja kaada joukkoon lihaliemi ja soija. Anna poreilla pari minuuttia ja ripota päälle sokeri.
3. Leikkaa viillot makkaroihin ja paista ne ruskeiksi. Tarjoile ruusukaalin ja paprikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka