Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyydytetty matjessillitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassikko juhannukseen ja pääsiäiseen, hyvää ja suosittua. Koristele mielellään avokadolla, kurkulla ja paprikalla kuten kuvassa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 200 g matjessilliä
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 250 g rahkaa
  • 3 dl kermaviiliä
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maalahden limppua
  • 75 g voita

Valmistusohje

1. Murusta leipä ja sekoita voisulan kanssa.

2. Painele leipä-voiseos irtopohjavuoan pohjalle.

3. Hienonna matjessilli ja punasipuli. Sekoita rahkan ja kermaviilin kera. Mausta silliliemellä matjessillipurkista sekä mustapippurilla, halutessasi tillillä.

4. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi. Älä purista niistä ylimääräistä vettä pois. Sulata ne kattilassa. Kaada liivate rahkaseokseen, sekoita, ja kaada seos vuokaan.

5. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele punasipulilla ja ruohosipulilla.

Lisää aiheesta:

SavusilakkahyydykeKlassinen rosolliJoulusilliMatjessillitorttuLohi-kampasimpukkacarpaccioMatjessillileipä
MatjessilliKananmunatonKevään juhlatAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Matjessilli
  • 10.12.202410:07
    Jouluruoka

    Sillikaviaari

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 19.06.202414:33
    Juhannus

    Bella Tablen smetanasilli

  • 11.06.202112:40
    Hans Välimäki

    Anopin silli – silliohje, jota Hans Välimäki ylistää

  • 11.06.202112:29
    Juhannus

    Gubbröra – sillikaviaari Hans Välimäen ohjeella