Hyvä tomaattileipä
Tämä on loistoresepti, kun pöytään kokoontuu monta ruokailijaa.
- Ruokavalio: Kevyt
50 sämpylään
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tuorehiivaa
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 2 tl suolaa
- ½ dl kuivattua oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 250 g grahamjauhoja
- 250 g ruissihtijauhoja
- 500 g erikoisvehnäjauhoja
- 100 g maitorahkaa
- 5 isoa valkosipulinkynttä
- kananmunaa penslaukseen
- auringonkukan- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Valuta tomaatit siivilässä kulhon yläpuolella. Liuota hiiva tomaattimehuun. Lisää tomaatit, suola, siirappi, oregano, oliiviöljy ja rahka. Puserra sekaan valkosipulinkynnet. Lisää eri jauhot, mutta säästä hieman jauhoja myöhempään. Vaivaa taikina hyvin ja anna sen kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.
2. Laita taikina leivinpöydälle ja leivo kolmeksi limpuksi tai pienemmiksi sämpylöiksi. Anna kohota pellin päällä liinan alla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa leivät/sämpylät munalla ja ripottele päälle auringonkukan- tai seesaminsiemeniä. Anna leipien/sämpylöiden kohota niin kauan kun uuni lämpenee. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan