Mainos

Hyrskypotut, hölskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

Hyrskypotut, hölskyperunat, hölskytyspotut...rakkailla kesäperunoilla on monta nimeä. Hyrskypotut ovat kesäperunoiden aatelia. Tarvitset vain varhaisperunaa, smetanaa tai ranskankermaa sekä muutamat höysteet. Reseptin pohjana on käytetty Valion ohjetta.

Ainekset

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 50 g voita
  • ½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 (1 dl) ruukku tilliä hienonnettuna
  • 3 kevät- tai kesäsipulia varsineen
  • 1 prk (120-150 g) smetanaa tai ranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Hyrskypotut eli hölskypotut valmistuvat näin:

  1. Keitä varhaisperunat suolavedessä kypsiksi. Voit valmistaa perunat myös tällä keittiömestari Pekka Terävän suosittelemalla ohjeella, jolloin perunat keitetään al dente -kypsyisiksi ja annetaan hautua voissa kypsiksi.
  2. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja sekoita voi perunoiden joukkon. Lisää smetana, hienonnettu kevät- tai kesäsipuli, hienonnettu tilli sekä hienonnettu ruohosipuli. 
  3. Lisää joukkoon vielä smetana ja rouhaise päälle hieman suolaa sekä mustapippuria.
  4. Laita kattilan päälle kansi ja ravista voimakkaasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet – siis hölskytä eli hyrskytä pottuja! 
  5. Tarjoile hyrskypotut grilliruokien tai vaikka savukalan kaverina.





Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja