Hunajajäädyke vadelmakastikkeen kera

Hunaja on aines, jonka olemassaolo nykyään helposti unohtuu ruoanlaitossa. Kokeile nyt hunajaa jäädykkeessä happamenraikkaan vadelmakastikkeen kera. Hunaja ja vadelma ovat molemmat kesämakuja, jotka täydentävät toisiaan mainosti.

Ainekset

  • 4 rkl hunajaa
  • 6 munankeltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 250 g pakastevadelmia
  • (tomusokeria)

Valmistusohje

1. Kaada hunajaa ja keltuaiset ruostumattomaan kulhoon. Jos hunaja on kovaa, voit lämmittää sitä ensin hivenen.

2. Pane kulho vesihauteeseen liedelle ja vispaa sähkövatkaimella, kunnes keltuaiset sakenevat. Varo kuitenkin, ettei astia kuumene liikaa, sillä silloin keltuaiset hyytyvät. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vispaamista kunnes seos on viilentynyt.

3. Vispaa kerma ja sekoita se hunaja-keltuaisseokseen. Kaada seos sen jälkeen kakkuvuokaan. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään. Jähmettyminen vie 2-3 tuntia.

4. Kastike: Vadelmakastike tarkoittaa kutakuinkin samaa kuin vadelmasose. Helpoimmin soseutat vadelmat yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Toki myös valmiina ostettu sose käy. Lisää halutessasi sokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!