Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hunajajäädyke vadelmakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 rkl hunajaa
  • 6 munankeltuaista
  • 4 dl kuohukermaa
  • 250 g pakastevadelmia
  • (tomusokeria)

Valmistusohje

1. Kaada hunajaa ja keltuaiset ruostumattomaan kulhoon. Jos hunaja on kovaa, voit lämmittää sitä ensin hivenen.

2. Pane kulho vesihauteeseen liedelle ja vispaa sähkövatkaimella, kunnes keltuaiset sakenevat. Varo kuitenkin, ettei astia kuumene liikaa, sillä silloin keltuaiset hyytyvät. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vispaamista kunnes seos on viilentynyt.

3. Vispaa kerma ja sekoita se hunaja-keltuaisseokseen. Kaada seos sen jälkeen kakkuvuokaan. Pane vuoka pakastimeen jähmettymään. Jähmettyminen vie 2-3 tuntia.

4. Kastike: Vadelmakastike tarkoittaa kutakuinkin samaa kuin vadelmasose. Helpoimmin soseutat vadelmat yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Toki myös valmiina ostettu sose käy. Lisää halutessasi sokeria.

Hunaja on aines, jonka olemassaolo nykyään helposti unohtuu ruoanlaitossa. Kokeile nyt hunajaa jäädykkeessä happamenraikkaan vadelmakastikkeen kera. Hunaja ja vadelma ovat molemmat kesämakuja, jotka täydentävät toisiaan mainosti.

Lisää aiheesta:

Vadelmajäädyke vadelmakastikkeessaVadelmaparfeeLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraAito vaniljakastikeSuklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden keraCrème anglaise
JäädykeGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera