Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hunajaista broileria ja raakaperunapaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Råraka on yksi ruotsalaisen husmanskostin, kotiruoan kulmakiviä. Se muistuttaa sveitsiläistä röstiä, eikä kummallekaan ole suomalaista nimeä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 ½ dl juoksevaa hunajaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Råraka, paistettu raakaperunakakku

  • 12 kiinteää perunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • 3 limettiä
  • 200 g muikunmätiä
  • ½ punasipuli
  • karkeaksi jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese limetit, suikaloi kahdesta kuoret ja purista mehut. Leikkaa kolmas lohkoiksi. Paista broilerifileet öljyssä paistinpannussa kauttaaltaan kauniin värisiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta fileet voideltuun uunivuokaan ja jälkipaista uunissa 8 minuuttia. Penslaa fileet hunajalla ja paista vielä pari minuuttia tai tarvittaessa enemmän. Broilerin on oltava läpikypsää; kokeile kypsyyttä tikulla pistämällä, kun lihaneste on kirkasta, liha on kypsää.

2. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Taputtele raasteesta neljä litteää kakkua, suolaa ja pippuroi ja paista voissa miedolla lämmöllä. Kakkusten tulee olla kullanruskeita ja rapeita.

3. Sekoita ranskankerrmaan limettimehu ja kuorisuikaleet. Kuori punasipuli ja suikaloi se ohuelti. Nosta perunakakkuset neljälle lämpimälle lautaselle, leikkaa fileet vinottain viipaleiksi ja asettele perunakakkujen päälle. Lusikoi annosten päälle ranskankermaseosta ja jaa niille muikunmäti. Koristele annokset punasipulisuikaleilla ja limettilohkoilla.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatSalaatti pekonin ja hyydytetyn munan keraAnkanmaksalla ja tryffelillä täytetyt kanafileetPaistettua broileria, pastaa ja tomaattikastikettaSveitsinleike annosröstien keraPatee oliivien kera
BroileriKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi