Hunajaista broileria ja raakaperunapaistos

Råraka on yksi ruotsalaisen husmanskostin, kotiruoan kulmakiviä. Se muistuttaa sveitsiläistä röstiä, eikä kummallekaan ole suomalaista nimeä.

Neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 1 ½ dl juoksevaa hunajaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Råraka, paistettu raakaperunakakku

  • 12 kiinteää perunaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
  • 3 limettiä
  • 200 g muikunmätiä
  • ½ punasipuli
  • karkeaksi jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese limetit, suikaloi kahdesta kuoret ja purista mehut. Leikkaa kolmas lohkoiksi. Paista broilerifileet öljyssä paistinpannussa kauttaaltaan kauniin värisiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta fileet voideltuun uunivuokaan ja jälkipaista uunissa 8 minuuttia. Penslaa fileet hunajalla ja paista vielä pari minuuttia tai tarvittaessa enemmän. Broilerin on oltava läpikypsää; kokeile kypsyyttä tikulla pistämällä, kun lihaneste on kirkasta, liha on kypsää.

2. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Taputtele raasteesta neljä litteää kakkua, suolaa ja pippuroi ja paista voissa miedolla lämmöllä. Kakkusten tulee olla kullanruskeita ja rapeita.

3. Sekoita ranskankerrmaan limettimehu ja kuorisuikaleet. Kuori punasipuli ja suikaloi se ohuelti. Nosta perunakakkuset neljälle lämpimälle lautaselle, leikkaa fileet vinottain viipaleiksi ja asettele perunakakkujen päälle. Lusikoi annosten päälle ranskankermaseosta ja jaa niille muikunmäti. Koristele annokset punasipulisuikaleilla ja limettilohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!