Hunajainen broilerisalaatti
Sipuli ja sitruuna piristävät tätä lempeän maukasta salaattia, joka maistuu takuuvarmasti myös perheen pienimmille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 dl fusilli-pastaa
- 4 broilerifileetä, á 120 g
- 250 fetajuustoa
- 2 avokadoa
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
- suolaa ja pippuria
- 1½ dl oliiviöljyä
- 1½ dl hunajaa
- 1½ dl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kiehauta oliiviöljy, hunaja ja sitruunamehu kattilassa. Nosta kattila levyltä. Sekoita ainekset tasaisesi kastikkeeksi. Paista broilerifileet molemmin puolin ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Sekoita broileripalojen joukkoon puolet kastikkeesta.
3. Leikkaa avokadot suikaleiksi, tomaatit lohkoiksi ja halkaistu sipuli viipaleiksi. Sekoita pasta, avokado, tomaatti ja sipuli. Valuta päälle loput kastikkeesta ja sekoita. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Murenna päälle fetajuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Annostele päällimmäiseksi broileriseos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut