Hunajainen broilerisalaatti
Sipuli ja sitruuna piristävät tätä lempeän maukasta salaattia, joka maistuu takuuvarmasti myös perheen pienimmille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 dl fusilli-pastaa
- 4 broilerifileetä, á 120 g
- 250 fetajuustoa
- 2 avokadoa
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
- suolaa ja pippuria
- 1½ dl oliiviöljyä
- 1½ dl hunajaa
- 1½ dl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kiehauta oliiviöljy, hunaja ja sitruunamehu kattilassa. Nosta kattila levyltä. Sekoita ainekset tasaisesi kastikkeeksi. Paista broilerifileet molemmin puolin ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Sekoita broileripalojen joukkoon puolet kastikkeesta.
3. Leikkaa avokadot suikaleiksi, tomaatit lohkoiksi ja halkaistu sipuli viipaleiksi. Sekoita pasta, avokado, tomaatti ja sipuli. Valuta päälle loput kastikkeesta ja sekoita. Jaa salaatti neljälle lautaselle. Murenna päälle fetajuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Annostele päällimmäiseksi broileriseos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta