Hunajabutterkakku
Kaulitsemalla osan taikinasta pohjaksi maut säilyvät kakussa paremmin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 175 g pehmeää voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa
- ½ dl maitoa, 37-astteista
- 1 kananmuna
- 1 rkl kidesokeria
Täyte
- 75 g pehmeää voita
- 3-4 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 omenaa
- kanelia
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja 3 dl jauhoja pehmeäksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat ja sokeri ja työstä kaikki yhteen jauhojen kanssa. Lisää jauhoja kunnes taikina ei enää tahmaa. Vaivaa, peitä ja kohota 20 minuuttia.
2. Voitele pyöreä kakkuvuoka. Kaulitse 1/3 taikinasta ja vuoraa vuoka sillä. Kaulitse loput taikinasta pitkulaiseksi levyksi. Levitä päälle voita ja peitä hunajalla. Raasta omenat ja ripottele raaste levylle, ripottele päälle kanelia. Kääri levy rullalle ja paloittele rulla paloiksi, asettele palat tiiviisti vuokaan. Kohota 30 minuuttia liinan alla.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa kakku munalla ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan