Hummus chilillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658528/landscape16_9/515/290/d68e6765a6e4a445b9b400674ca48510/op/587934-8084.jpg)
Julkaistu
Täyteläinen hummus maistuu sellaisenaan tai lisukkeena. Kokeile dippinä, levitteenä tai vaikka lammaskebabin rinnalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 tlk kikherneitä
- 0,5 dl tahinia
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan mehu
- suolaa
- koristeluun chilijauhetta ja oliiviöljyä
Valmistusohje
Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne kulhoon tai tehosekoittimeen muiden aineiden kanssa.
Soseuta tasaiseksi (sauvasekoittajalla, jos et käytä tehosekoitinta). Viimeistele hummus tarjoiluastiassaan chilijauheella ja oliiviöljynauhalla.
Tarjoile lisukkeena esimerkiksi lammaskebabinb kanssa. Lammaskebabin reseptin löydät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka