Hummerikastike
Hummerikastike sopii lähes kaikkien kala- ja äyriäisruokien seuraksi. Hummerifonditiivisteen avulla saat kastikkeeseen oikean maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl konjakkia
- 2 rkl hummerifonditiivistettä
- 4 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- cayennepippuria
- puristettua sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Sulata voita kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa voihin jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää kalaliemi samalla sekoittaen, vähän kerrallaan.
2. Lisää konjakki, kerma ja hummerifondi ja anna kiehua hetki.
3. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja cayennepippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Mokkapalat
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista