Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hummeria hyytelössä mätikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellistä kutsuruokaa! Ruokalajin voi valmistella etukäteen, ja se vain kumotaan juuri ennen tarjoilua. Koristele tilliöljyllä, salaatilla ja sitruunalla.

Neljälle

  • 170 g hummerinpyrstöjä ilman kuoria
  • muutama tillinoksa
  • 1 sitruuna

Hyytelö

  • 10 liivatelehteä
  • ½ l kalalientä (vettä+liemikuutio)
  • 2 dl valkoviiniä

Kastike

  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 30 g muikunmätiä tai kirjolohenmätiä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • noin 1 rkl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Hyytelö: Laita liivatelehdet veteen likoamaan ja keitä liemi. Siivilöi liemi kostean, mutta nihkeäksi väännetyn siiviläliinan, tai vedessä huuhdellun kahvinsuodattimen läpi. Kaada liemi takaisin kattilaan. Puristele liivatteista liika vesi pois, laita ne liemeen ja kuumenna kunnes liivatteet sulavat. Lisää viini ja laita hyytelöliuos jäähtymään.

2. Viipaloi sitruuna, lado viipaleet annosvuokiin, laita viipaleiden päälle tiivis kranssi ravunpyrstöjä ja kaada hyytelöliemi päälle niin että se peittää ravut. Laita vuoat kylmään, mieluiten yön yli, jotta hyytelö hyytyy.

3. Kumoa hyytelöt lautasille, joilla on salaatinlehtiä. Koristele kaunis rapuleivos mädillä ja tillillä.

4. Sekoita ranskankerma, ripaus suolaa, hieman mustapippuria ja sitruunaa. Lisää tilli ja laita nokare kastiketta jokaiselle lautaselle.

Lisää aiheesta:

Hyydytetyt kananmunat NantuaPienet lohihyytelötKirjolohta hyytelössäKeitettyä siikaa hyytelössäLohikyljykset hyytelössäSilakka-aladobi
Suolainen hyytelöPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia