Hummeria hyytelössä mätikastikkeen kera
Tämä on täydellistä kutsuruokaa! Ruokalajin voi valmistella etukäteen, ja se vain kumotaan juuri ennen tarjoilua. Koristele tilliöljyllä, salaatilla ja sitruunalla.
Neljälle
- 170 g hummerinpyrstöjä ilman kuoria
- muutama tillinoksa
- 1 sitruuna
Hyytelö
- 10 liivatelehteä
- ½ l kalalientä (vettä+liemikuutio)
- 2 dl valkoviiniä
Kastike
- 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- 30 g muikunmätiä tai kirjolohenmätiä
- suolaa, mustapippuria
- 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
- noin 1 rkl hienonnettua tilliä
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Hyytelö: Laita liivatelehdet veteen likoamaan ja keitä liemi. Siivilöi liemi kostean, mutta nihkeäksi väännetyn siiviläliinan, tai vedessä huuhdellun kahvinsuodattimen läpi. Kaada liemi takaisin kattilaan. Puristele liivatteista liika vesi pois, laita ne liemeen ja kuumenna kunnes liivatteet sulavat. Lisää viini ja laita hyytelöliuos jäähtymään.
2. Viipaloi sitruuna, lado viipaleet annosvuokiin, laita viipaleiden päälle tiivis kranssi ravunpyrstöjä ja kaada hyytelöliemi päälle niin että se peittää ravut. Laita vuoat kylmään, mieluiten yön yli, jotta hyytelö hyytyy.
3. Kumoa hyytelöt lautasille, joilla on salaatinlehtiä. Koristele kaunis rapuleivos mädillä ja tillillä.
4. Sekoita ranskankerma, ripaus suolaa, hieman mustapippuria ja sitruunaa. Lisää tilli ja laita nokare kastiketta jokaiselle lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa