Hummeria hyytelössä mätikastikkeen kera

Tämä on täydellistä kutsuruokaa! Ruokalajin voi valmistella etukäteen, ja se vain kumotaan juuri ennen tarjoilua. Koristele tilliöljyllä, salaatilla ja sitruunalla.

Neljälle

  • 170 g hummerinpyrstöjä ilman kuoria
  • muutama tillinoksa
  • 1 sitruuna

Hyytelö

  • 10 liivatelehteä
  • ½ l kalalientä (vettä+liemikuutio)
  • 2 dl valkoviiniä

Kastike

  • 1 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 30 g muikunmätiä tai kirjolohenmätiä
  • suolaa, mustapippuria
  • 1 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • noin 1 rkl hienonnettua tilliä

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Hyytelö: Laita liivatelehdet veteen likoamaan ja keitä liemi. Siivilöi liemi kostean, mutta nihkeäksi väännetyn siiviläliinan, tai vedessä huuhdellun kahvinsuodattimen läpi. Kaada liemi takaisin kattilaan. Puristele liivatteista liika vesi pois, laita ne liemeen ja kuumenna kunnes liivatteet sulavat. Lisää viini ja laita hyytelöliuos jäähtymään.

2. Viipaloi sitruuna, lado viipaleet annosvuokiin, laita viipaleiden päälle tiivis kranssi ravunpyrstöjä ja kaada hyytelöliemi päälle niin että se peittää ravut. Laita vuoat kylmään, mieluiten yön yli, jotta hyytelö hyytyy.

3. Kumoa hyytelöt lautasille, joilla on salaatinlehtiä. Koristele kaunis rapuleivos mädillä ja tillillä.

4. Sekoita ranskankerma, ripaus suolaa, hieman mustapippuria ja sitruunaa. Lisää tilli ja laita nokare kastiketta jokaiselle lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!