Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki Stefan Richterin marinadi ja barbeque-kastike

Julkaistu 14.05.2021 16:45

MTV LIFESTYLE

Kokki Stefan Richter jakaa ohjeensa grillilihan maustamiseen. Kokeile helpon marinadin ja bbq-kastikkeen reseptiä!

Marinadi

  • suolaa (reilusti)
  • pippuria (reilusti) suoraan myllystä
  • tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • rypsiöljyä

Barbeque-kastike

  • 5 rkl Bulls Eye -barbequekastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • tuoretta timjamia
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl Tabasco Chipotle -kastiketta

Valmistusohje

Stefan Richterin grillimarinadi ja bbq-kastike valmistuvat näin:

Marinadi lihalle

  1. Ripottele lihan päälle tavallista suolaa ja pippuria (myllystä, ei valmista jauhetta) ja tuoretta timjamia.
  2. Lisää valkosipulit lihan päälle. Purista valkosipulin kynnet kerran kädellä tai puukolla niin, että ne menevät lyttyyn. Näin maku tulee ulos. Valkosipulia ei pilkota.
  3. Lorauta hieman rypsiöljyä lihan päälle.
  4. Anna vaikuttaa puolisen tuntia ennen paistamista.
  5. Paistamisen jälkeen voit lisätä pihvin päälle vielä sormisuolaa ja oliiviöljyä.

Barbeque-kastike:

  1. Sekoita ainekset keskenään ja lisää esimerkiksi ribsien päälle. 

Lisää aiheesta:

Chili con carne jauhelihastaLok LakLankkupihvi eksoottisella salaatillaNaudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastikettaNoettu possunfileeHiiligrillipihvi ja BBQ-kastike
Grilli ja BBQ -kastikeLihaViiden jälkeenGrillausLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Grilli ja BBQ -kastike
  • 14.05.202116:45
    Liha

    Huippukokki Stefan Richterin marinadi ja barbeque-kastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillikastike mango chutneylla

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Grilliöljy ja grillikastike

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    BBQ-kastike

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillattua lihaa ja chimichurrikastiketta