Huippukokki Stefan Richterin marinadi ja barbeque-kastike
Julkaistu
Kokki Stefan Richter jakaa ohjeensa grillilihan maustamiseen. Kokeile helpon marinadin ja bbq-kastikkeen reseptiä!
Marinadi
- suolaa (reilusti)
- pippuria (reilusti) suoraan myllystä
- tuoretta timjamia
- 2 valkosipulin kynttä
- rypsiöljyä
Barbeque-kastike
- 5 rkl Bulls Eye -barbequekastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- tuoretta timjamia
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl Tabasco Chipotle -kastiketta
Valmistusohje
Stefan Richterin grillimarinadi ja bbq-kastike valmistuvat näin:
Marinadi lihalle
- Ripottele lihan päälle tavallista suolaa ja pippuria (myllystä, ei valmista jauhetta) ja tuoretta timjamia.
- Lisää valkosipulit lihan päälle. Purista valkosipulin kynnet kerran kädellä tai puukolla niin, että ne menevät lyttyyn. Näin maku tulee ulos. Valkosipulia ei pilkota.
- Lorauta hieman rypsiöljyä lihan päälle.
- Anna vaikuttaa puolisen tuntia ennen paistamista.
- Paistamisen jälkeen voit lisätä pihvin päälle vielä sormisuolaa ja oliiviöljyä.
Barbeque-kastike:
- Sekoita ainekset keskenään ja lisää esimerkiksi ribsien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Itse tehty Nutella eli suklaa-hasselpähkinälevite