Huippukokki Stefan Richterin marinadi ja barbeque-kastike
Julkaistu
Kokki Stefan Richter jakaa ohjeensa grillilihan maustamiseen. Kokeile helpon marinadin ja bbq-kastikkeen reseptiä!
Marinadi
- suolaa (reilusti)
- pippuria (reilusti) suoraan myllystä
- tuoretta timjamia
- 2 valkosipulin kynttä
- rypsiöljyä
Barbeque-kastike
- 5 rkl Bulls Eye -barbequekastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- tuoretta timjamia
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl Tabasco Chipotle -kastiketta
Valmistusohje
Stefan Richterin grillimarinadi ja bbq-kastike valmistuvat näin:
Marinadi lihalle
- Ripottele lihan päälle tavallista suolaa ja pippuria (myllystä, ei valmista jauhetta) ja tuoretta timjamia.
- Lisää valkosipulit lihan päälle. Purista valkosipulin kynnet kerran kädellä tai puukolla niin, että ne menevät lyttyyn. Näin maku tulee ulos. Valkosipulia ei pilkota.
- Lorauta hieman rypsiöljyä lihan päälle.
- Anna vaikuttaa puolisen tuntia ennen paistamista.
- Paistamisen jälkeen voit lisätä pihvin päälle vielä sormisuolaa ja oliiviöljyä.
Barbeque-kastike:
- Sekoita ainekset keskenään ja lisää esimerkiksi ribsien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti