Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Höyryssä keitetyt mandariiniohukaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

32 ohukaista

  • 7 ½ dl vehnäjauhoa (450 g)
  • 3 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl kylmää vettä
  • 3 rkl seesamiöljyä + käsiin
  • (tarvittaessa hieman lisää jauhoa)

Valmistusohje

1. Mittaa jauhot kulhoon, sekoita joukkoon ensin kiehuva vesi, sitten kylmä. Ota hieman seesamiöljyä käsiisi ja vaivaa taikina nopeasti kokoon. Vaivaa 3-4 minuuttia pehmeäksi ja sileäksi taikinaksi. Peitä kulho ja anna seistä 20-30 minuuttia.

2. Ota taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle: Jaa se kahteen osaan ja leivo ne käsillä aivan sileiksi. Muodosta kummastakin osasta 40 cm pitkä tanko ja jaa kumpikin tanko 16 osaan. Pyöritä jokainen pätkä pyöreäksi käsissäsi ja paina sitten litteäksi kakkuseksi, jonka läpimitta on 6 cm. Voitele puolet kakkusista seesamiöljyllä ja peitä jokainen voideltu kakku voitelemattomalla kakulla. Kaulitse nyt jokainen kaksoiskakkunen ohueksi, tasaiseksi ohukaiseksi, läpimitaltaan n. 15 cm. Peitä lettuset pyyheliinalla, niin etteivät ne kuivu.

3. Kuumenna kuiva valurautapannu keskilämpöiseksi ja paista kaksoislettuset yksi kerrallaan 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta. Ohukaiseen pitää tulla vaaleanruskeita pilkkuja ja sen pitää kuplia, kun se on käännetty. Ota pannulta, erota kaksoisletun kummatkin puolet ja pinoa kaikki pikkuhiljaa päällekkäin. Peitä pyyheliinalla. Ole myös varovainen, ohukaiset ovat hyvin kuumia.

4. Ennen tarjoilua aseta ohukaisvati nurinkäännetyn kulhon päälle leveään kattilaan, jonka pohjalla on pieni kerros kiehuvaa vettä. Sulje kattilan kansi ja anna kiehua hiljaa 5 minuuttia. Kun nostat vadin pöytään, peitä se liinalla, niin ohukaiset eivät kuivu eivätkä murru.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Love is love -kakku, Lauran reseptiKoko Suomi leipoo: Kaali-pekonipiiras Koko Suomi leipoo: Croissant et Pain au ChocolatNäin leivot vatruskat ja sultsinat – aidot karjalaisreseptit herkullisiin pikkusuolaisiinNobis-leipäIntialaiset kaalipiiraat
Makeat letutKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Ei, nämä eivät ole mandariinihedelmälettuja, vaan Pekingin ankan suosittu lisäke. Nimi tulee tietenkin vanhan Kiinan korkeista virkamiehistä, mandariineista, jotka palvelivat keisaria. Tämän ohjeen kolme ensimmäistä kohtaa voit tehdä etukäteen, höyrykeittäminen tehdään vasta juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit