Höyrylaivapihvit

Tämä on saaristolaisversio vanhanajan sipulipihvistä. Valmistaaksesi ruoan perinteikkäästi, tarvitset höyrylaivan ja lämpimän pellin höyrypannusta. Mutta hyvä valurautapannu toimii hyvänä korvikkeena. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, mielellään kuoriperunoiden, kanssa.

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan ulkofileetä (à n. 170 g)
  • 6 keskikokoista punasipulia
  • 4 rkl voita
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vettä
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja viipaloi reilunpaksuisiksi renkaiksi. Laita pannulle 1 rkl voita ja anna sen juuri ja juuri ruskistua vaaleanruskeaksi. Paista sipulia keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kuultavia, vaaleanruskeita, juuri ja juuri läpikypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Lisää 1 tl suolaa, laita sipulit kulhoon.

2. Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä, mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista 2 rkl voita kuumassa paistinpannussa. Paista pihvejä n. 1 minuutti kummaltakin puolelta, jos haluat ne mediumiksi tai n. 1 ½ minuuttia, jos haluat ne läpikypsiksi. Asettele pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Kaada palanut voi pois.

3. Laita pannuun vielä 1 rkl voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi keskilämmöllä. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä täysin. Kaada päälle ½ dl vettä ja anna seoksen porista hetki. Kaada sipuliseos pihveille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!