Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hovimestarin nokkoskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Kuudelle

  • 1 ½ l hentoja nokkosia
  • vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 maustemitta kokonaisia aniksia
  • 1 maustemitta kokonaisia fenkolinsiemeniä

Tarjoiluun

  • 6 kananmunaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Valmistusohje

1. Puhdista nokkoset ja huuhdo ne monessa vedessä. Keitä 2 litraa vettä kattilassa ja lisää nokkoset. Kun vesi taas kiehuu, ala ottaa aikaa. Nokkosten pitää kiehua tasan 12 minuuttia. Kaada ne lävikköön, säästä keitinvesi.

2. Sido anis ja fenkolinsiemenet maustepussiin. Sulata voi kunnonkokoisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää keittovettä vähän kerrallaan, samalla vatkaten jotta vältyt paakuilta. Lisää maustepussi ja liemikuutiot, anna kiehua 20 minuuttia hiljalleen. Poista maustepussi ja mausta ripauksella pippuria.

3. Keiton kiehuessa, sekoita nokkoset karkeaksi tahnaksi tehosekoittimessa tai hienonna ne veitsellä. Hienonna ruohosipuli. Kaada nokkoset kattilaan, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Viimeiseksi lisäät ruohosipulin, mausta vielä tarvittaessa.

Kevään ensimmäinen varhaiskasvi on nokkonen. Aistikkaampaa kasvista keiton pohjaksi on vaikeaa kuvitella. Joten aivan kevään alussa on viisasta lähteä poimimaan koko korillinen nokkosia, varustaudu käsineillä ja saksilla – ja poimi vain hennoimmat lehdet.

4. Hyydytetyt munat: Kaada vettä matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmiit munat vedestä reikäkauhalla ja valuta.

Lisää aiheesta:

Sieni-broilerikeittoLimegraavattua siikaa nokkosten keraNokkoskeittoNokkoskeitto uppomunien kanssaPaneroidut kalafileet nokkosten keraNokkos-ruohosipulikeitto
NokkoskeittoAlkuruoatKevytKasvisruokaKeventäjätPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Nokkoskeitto
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Hovimestarin nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Nokkoskeitto munan kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Nokkoskeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkoskeitto uppomunien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Nokkos-ruohosipulikeitto