Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hovimestarin moussaka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän herkullisen moussakan idea on peräisin kreikkalaiselta Mykonoksen saarelta. Moussaka lasketaankin kreikan kansallisruokien joukkoon.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 400 g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • ruokaöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja, 400g
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ tl timjamia
  • ½ tl rosmariinia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 munakoisoa

Valkokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 7½ dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Jauhelihakastike: Hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä padassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paista, kunne se saa väriä. Kaada pataan valkoviini. Paloittele tomaatit ja lisää ne liemineen pataan. Hienonna persilja. Lisää pataan persilja, suola, pippuri, timjami ja rosmariini. Purista joukkoon myös valkosipulinkynnet. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kannen alla 45-60 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi kuorimattomat munakoisot pituussuuntaan ja paista viipaleet oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

3. Valkokastike: Kuumenna maito kattilassa. sulata toisessa kattilassa voi, ripottele voisulan joukkoon jauhot ja kuumenna kevyesti koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kuumennettu maito vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Voitele uuninkestävä vuoka. Täytä vuoka kerroksittain munakoisoviipaleilla, jauhelihakastikkeella, valkokastikkeella ja juustolla niin, että päällimmäiseksi jäävät munakoisoviipaleet, valkokastike ja juusto. Paista uunissa noin 30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

MunakoisolaatikkoKreikkalainen moussakaMoussaka juurisellerilläPasticcioJauhelihalasagneTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
MoussakaKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Moussaka
  • 27.02.202010:09
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"

  • 27.01.202013:04
    Kasvislasagne

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 16.11.201707:23
    Pääruoat

    Härkismoussaka

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Hovimestarin moussaka

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Moussaka à la Klein