Hovijälkiruoka
Perinteinen jälkiruoka syntyy marengeista ja kermavaahdosta, jotka annostellaan kerroksittain isoon kulhoon. Tarjoiluvaiheessa päälle valutetaan suklaakastiketta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 200 g tummaa taloussuklaata
- 2 rkl kuohukermaa
- 1½ dl maitoa
- 2½ rkl sokeria
- 30 g voita
- 12 keskikokoista marenkia
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Tämä suklaakastike on lasten suursuosikki, mutta herkullinen lopputulos syntyy myös kaupan valmiista suklaakastikkeesta.
1. Valmista ensin suklaakastike. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Jos levy on liian kuuma, suklaa muuttuu rakeiseksi. Kiehauta samaan aikaan toisessa kattilassa maito, kerma ja sokeri. Kun suklaa on sulanut, lisää maitoseos suklaan joukkoon vähän kerrallaan. Hauduta pari minuuttia. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä, kunnes kastike on sileää.
2. Vaahdota kerma. Pane marengit ja kerma kerroksittain syvälle tarjoiluvadille tai laakeaan kulhoon. Valuta päälle suklaakastiketta ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti