Historiallista hapankaalia ja sianpotkaa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5659954/landscape16_9/515/290/8d2b81be05e0bcadd91c1820beecc9f3/fR/931857-143.jpg)
Sauerkraut mit Schweinhaxe on saksalainen klassikko. Ennen säilykepurkkeja ja pakastimia ruoka säilytettiin kellarissa suolaliemessä tai marinadissa. Siellä ruoat säilyivät pitkään. Kaalin hapattaminen oli alkujaan myös säilöntämenetelmä. Nyt se on perinneherkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 sianpotkaa (n. 300-400 g kappale)
- vettä ja suolaa
- 6 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
Hapankaali
- 400 g valmista hapankaalia
- 5 dl kanalientä
- 1 maustemitta kuminansiemeniä
- ripaus suolaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Pane potkat kattilaan ja peitä ne vedellä, kiehauta ja kuori huolellisesti veden pinnalle muodostuva vaahto. Lisää mausteet. Anna poreilla hiljalleen 1,5-2 tuntia tai kunnes liha alkaa irrota luista.
2. Laita perunat kiehumaan, niin että ne ovat kypsiä samanaikaisesti potkien kanssa. Kiehauta hapankaali liemessä ja mausta kuminalla ja suolalla.
3. Tarjoile potkat, hapankaali ja perunat hyvän sinapin kera. Olut maistuu päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka