Hirvipullat ja juures-kuminasalaatti

4:lle hengelle

  • 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl creme fraichea
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 sipuli
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Juures-kuminasalaatti

  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikka
  • Ripaus sokeria
  • ½ tl kuminaa
  • Jauhettua mustapippuria
  • Suolaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini. Anna jäähtyä. Sekoita liha, kananmuna, creme fraiche, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.

Muotoile kostutetuilla kämmenillä liha-massapulliksi ja laita uunivuokaan. Paista pullat uunissa kypsiksi n. 180°c:ssa 10-15 minuuttia.

Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret. Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile salaatti riistapullien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!