Hirvipullat ja juures-kuminasalaatti
Julkaistu
- Ruokavalio: Gluteeniton
4:lle hengelle
- 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
- 1 kananmuna
- 2 rkl creme fraichea
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 sipuli
- tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Juures-kuminasalaatti
- 2 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikka
- Ripaus sokeria
- ½ tl kuminaa
- Jauhettua mustapippuria
- Suolaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini. Anna jäähtyä. Sekoita liha, kananmuna, creme fraiche, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.
Muotoile kostutetuilla kämmenillä liha-massapulliksi ja laita uunivuokaan. Paista pullat uunissa kypsiksi n. 180°c:ssa 10-15 minuuttia.
Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret. Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile salaatti riistapullien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti