Hirvipullat ja juures-kuminasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680238/landscape16_9/515/290/1083ad39633923b863dd678244f696d2/hZ/hirvipullat-7182.jpg)
- Ruokavalio: Gluteeniton
4:lle hengelle
- 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
- 1 kananmuna
- 2 rkl creme fraichea
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 sipuli
- tilkka rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Juures-kuminasalaatti
- 2 punajuurta
- 2 porkkanaa
- 1 punasipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikka
- Ripaus sokeria
- ½ tl kuminaa
- Jauhettua mustapippuria
- Suolaa
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini. Anna jäähtyä. Sekoita liha, kananmuna, creme fraiche, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.
Muotoile kostutetuilla kämmenillä liha-massapulliksi ja laita uunivuokaan. Paista pullat uunissa kypsiksi n. 180°c:ssa 10-15 minuuttia.
Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret. Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile salaatti riistapullien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka