Hirvipullat

Kokeile maistuvia hirvipullia. Riistan maku pääsee oikeuksiinsa, kun tarjoilet hirvipullat raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin kanssa. Tämän maukkaan riistareseptin arkkitehti on Makuja-kokki Henri Alén.

Ainekset

  • 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 3 oksaa rosmariinia
  • 1 sipuli
  • Tilkka rypsiöljyä
  • Suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini ja anna jäähtyä.

Sekoita liha, kananmuna, ranskankerma, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.

Muotoile kostutetuilla kämmenillä lihapulliksi ja laita uunin pellille. Paista pullat uunissa kypsiksi noin 180 asteessa 10–15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.