Hirvipullat
Kokeile maistuvia hirvipullia. Riistan maku pääsee oikeuksiinsa, kun tarjoilet hirvipullat raikkaan ja täyteläisen juuresmuusin kanssa. Tämän maukkaan riistareseptin arkkitehti on Makuja-kokki Henri Alén.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
- 1 kananmuna
- 2 rkl ranskankermaa
- 3 oksaa rosmariinia
- 1 sipuli
- Tilkka rypsiöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini ja anna jäähtyä.
Sekoita liha, kananmuna, ranskankerma, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.
Muotoile kostutetuilla kämmenillä lihapulliksi ja laita uunin pellille. Paista pullat uunissa kypsiksi noin 180 asteessa 10–15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka